Publicat in: Stiri
Bucurestenii pot face examenul trichineloscopic asupra carnii de porc la DSVSA si in Piata Progresul
Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Sigurnata Alimentelor a anuntat ca, in Capitala, se poate face examenul trichineloscopic asupra carnii de porc la DSVSA Bucuresti si in Piaţa Progresul, aratand ca acesta este necesar pentru prevenirea cauzelor de imbolnavire.
ANSVSA arata ca, pana la sfarsitul lunii, in Capitala, examenul trichineloscopic poate fi facut la DSVSA Bucuresti si la laboratorul acesteia, in sectorul 3, si in Piata Progresul, in sectorul 4.
 
„In cadrul LSVSA Bucuresti examenul pentru depistarea larvelor de Trichinella spp. se efectueaza prin metoda digestiei artificiale, cost analiza: 53,32 lei. Durata analizei: 3 ore/proba, durata emiterii buletinului de analiza: 24 - 48 ore, in funcţie de numarul de probe aflate in lucru. In locatiile din Piata Progresul si punctul deschis in cadrul DSVSA Bucuresti, tariful pentru determinarea Trichinella spp., prin trichineloscopie directa, este de 11,16 lei cu TVA”, se precizeaza in comunicatul institutiei.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala


Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial   Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri   Piata autohtona a berii...

Oferta Speciala
valabila 48h

Programul de lucru al LSVSA Bucuresti este intre orele 8.30 - 15.30 (de luni, pana vineri), iar al punctelor din Piata Progresul si DSVSA Bucuresti este luni - vineri, intre orele 9.00-18.30, iar sambata si duminica, intre orele 9.00-16.00.
 
Examenul trichineloscopic se executa pe probe de carne, recoltate de la animalul sacrificat (pilierii diafragmatici, musculatura intercostala, musculatura de la baza limbii), mai spun reprezentanţii ANSVSA.
 
Totodata, ei atrag atenţia ca pot fi sesizate abateri de la normele in vigoare, inregistrate pe teritoriul Municipiului Bucureşti, la numarul de telefon 021 348 05 65 sau CallCenter ANSVSA, apel gratuit, numar de telefon 0800 826 787.
 
Examinarea carnii de porc pentru depistarea trichinelozei este obligatorie, iar cei care vand carne si preparate neverificate, care pot pune in pericol sanatatea si viaţa celor care o consuma, vor fi sanctionati cu amenzi de pana la 2.000 de lei, atentiona ANSVSA, intr-un comunicat, la sfarsitul lunii noiembrie.
 
Pentru evitarea toxiinfectiilor alimentare si a infestarii cu parazitul Trichinella, ANSVSA recomanda consumatorilor sa nu cumpere carne de porc, produse sau preparate de la persoane neautorizate, din locuri sau spatii nesupravegheate sanitar-veterinar.
 
„Nu cumparati carne proaspata decat din unitati autorizate, care, prin programul de control implementat de catre inspectorii Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, garanteaza ca aceasta provine din abatoare aprobate, unde este asigurata asistenta sanitara veterinara permanenta", spun reprezentaţii ANSVSA.
 
Totodata, ei atrag atentia ca sacrificarea porcului si consumarea acestuia in familie fara controlul sanitar-veterinar al starii de sanatate a animalului si a salubritaţii carnii obtinute poate avea consecinte grave.

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

ANSVSA: 10 tone de produse alimentare au fost retrase de pe piata
ANSVSA: 10 tone de produse alimentare au fost retrase de pe piata
In perioada 27 noiembrie - 31 decembrie 2024 au fost efectuate controale in unitatile din...
Seful ANSVSA: Tragurile de animale nu se pot deschide
Seful ANSVSA: Tragurile de animale nu se pot deschide
Redeschiderea targurilor de animale nu se poate face atat timp cat pe teritoriul tarii si al...
Romania a importat carne de 600 milioane de euro
Romania a importat carne de 600 milioane de euro
In primele patru luni din acest an, Romania a exportat animale vii in suma de 195,8 milioane euro...
Productia de carne de porc a scazut cu 11%
Productia de carne de porc a scazut cu 11%
In ceea ce priveste luna decembrie a anului trecut, s-a inregistrat o productie de 68.497 tone de...

Ultima ora

Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
In ciuda depasirii termenelor anuntate de seful MADR, noutatile legate de liniile de finantare nu...
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Proiectul de buget a fost aprobat cu 27 de voturi "pentru" si 16 "impotriva"....
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Ministrul Florin Barbu participa astazi, 27 ianuarie, la prima reuniune a Consiliului AgriFish...
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
In ceea ce priveste vanzarea animalelor, in prima partea lucrurile pareau bune, cu preturi...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton