Autor: AgroRomania.ro
Publicat in: Stiri

Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Sigurnata Alimentelor a anuntat ca, in Capitala, se poate face examenul trichineloscopic asupra carnii de porc la DSVSA Bucuresti si in Piaţa Progresul, aratand ca acesta este necesar pentru prevenirea cauzelor de imbolnavire.
ANSVSA arata ca, pana la sfarsitul lunii, in Capitala, examenul trichineloscopic poate fi facut la DSVSA Bucuresti si la laboratorul acesteia, in sectorul 3, si in Piata Progresul, in sectorul 4.
„In cadrul LSVSA Bucuresti examenul pentru depistarea larvelor de Trichinella spp. se efectueaza prin metoda digestiei artificiale, cost analiza: 53,32 lei. Durata analizei: 3 ore/proba, durata emiterii buletinului de analiza: 24 - 48 ore, in funcţie de numarul de probe aflate in lucru. In locatiile din Piata Progresul si punctul deschis in cadrul DSVSA Bucuresti, tariful pentru determinarea Trichinella spp., prin trichineloscopie directa, este de 11,16 lei cu TVA”, se precizeaza in comunicatul institutiei.
Programul de lucru al LSVSA Bucuresti este intre orele 8.30 - 15.30 (de luni, pana vineri), iar al punctelor din Piata Progresul si DSVSA Bucuresti este luni - vineri, intre orele 9.00-18.30, iar sambata si duminica, intre orele 9.00-16.00.
Examenul trichineloscopic se executa pe probe de carne, recoltate de la animalul sacrificat (pilierii diafragmatici, musculatura intercostala, musculatura de la baza limbii), mai spun reprezentanţii ANSVSA.
Totodata, ei atrag atenţia ca pot fi sesizate abateri de la normele in vigoare, inregistrate pe teritoriul Municipiului Bucureşti, la numarul de telefon 021 348 05 65 sau CallCenter ANSVSA, apel gratuit, numar de telefon 0800 826 787.
Examinarea carnii de porc pentru depistarea trichinelozei este obligatorie, iar cei care vand carne si preparate neverificate, care pot pune in pericol sanatatea si viaţa celor care o consuma, vor fi sanctionati cu amenzi de pana la 2.000 de lei, atentiona ANSVSA, intr-un comunicat, la sfarsitul lunii noiembrie.
Pentru evitarea toxiinfectiilor alimentare si a infestarii cu parazitul Trichinella, ANSVSA recomanda consumatorilor sa nu cumpere carne de porc, produse sau preparate de la persoane neautorizate, din locuri sau spatii nesupravegheate sanitar-veterinar.
„Nu cumparati carne proaspata decat din unitati autorizate, care, prin programul de control implementat de catre inspectorii Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, garanteaza ca aceasta provine din abatoare aprobate, unde este asigurata asistenta sanitara veterinara permanenta", spun reprezentaţii ANSVSA.
Totodata, ei atrag atentia ca sacrificarea porcului si consumarea acestuia in familie fara controlul sanitar-veterinar al starii de sanatate a animalului si a salubritaţii carnii obtinute poate avea consecinte grave.
„In cadrul LSVSA Bucuresti examenul pentru depistarea larvelor de Trichinella spp. se efectueaza prin metoda digestiei artificiale, cost analiza: 53,32 lei. Durata analizei: 3 ore/proba, durata emiterii buletinului de analiza: 24 - 48 ore, in funcţie de numarul de probe aflate in lucru. In locatiile din Piata Progresul si punctul deschis in cadrul DSVSA Bucuresti, tariful pentru determinarea Trichinella spp., prin trichineloscopie directa, este de 11,16 lei cu TVA”, se precizeaza in comunicatul institutiei.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Programul de lucru al LSVSA Bucuresti este intre orele 8.30 - 15.30 (de luni, pana vineri), iar al punctelor din Piata Progresul si DSVSA Bucuresti este luni - vineri, intre orele 9.00-18.30, iar sambata si duminica, intre orele 9.00-16.00.
Examenul trichineloscopic se executa pe probe de carne, recoltate de la animalul sacrificat (pilierii diafragmatici, musculatura intercostala, musculatura de la baza limbii), mai spun reprezentanţii ANSVSA.
Totodata, ei atrag atenţia ca pot fi sesizate abateri de la normele in vigoare, inregistrate pe teritoriul Municipiului Bucureşti, la numarul de telefon 021 348 05 65 sau CallCenter ANSVSA, apel gratuit, numar de telefon 0800 826 787.
Examinarea carnii de porc pentru depistarea trichinelozei este obligatorie, iar cei care vand carne si preparate neverificate, care pot pune in pericol sanatatea si viaţa celor care o consuma, vor fi sanctionati cu amenzi de pana la 2.000 de lei, atentiona ANSVSA, intr-un comunicat, la sfarsitul lunii noiembrie.
Pentru evitarea toxiinfectiilor alimentare si a infestarii cu parazitul Trichinella, ANSVSA recomanda consumatorilor sa nu cumpere carne de porc, produse sau preparate de la persoane neautorizate, din locuri sau spatii nesupravegheate sanitar-veterinar.
„Nu cumparati carne proaspata decat din unitati autorizate, care, prin programul de control implementat de catre inspectorii Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, garanteaza ca aceasta provine din abatoare aprobate, unde este asigurata asistenta sanitara veterinara permanenta", spun reprezentaţii ANSVSA.
Totodata, ei atrag atentia ca sacrificarea porcului si consumarea acestuia in familie fara controlul sanitar-veterinar al starii de sanatate a animalului si a salubritaţii carnii obtinute poate avea consecinte grave.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 4.5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News