Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Bucureşti: Conferinţă despre practici agricole şi biodiversitate, luni, 14 februarie
O conferinţă despre legătura dintre practicile agricole, biodiversitate, sustenabilitate şi tradiţiile locale, ca şi despre modul în care se suprapun reglementările europene peste ritmul agriculturii tradiţionale se va desfăşura, luni, 14 februarie, la Clubul Ţăranului, de la Muzeul Naţional al Ţăranului Român (MŢR).
Întâlnirea va fi moderată de antropologul Vintilă Mihăilescu şi îi va avea ca invitaţi pe: Anna Dahlström, istoric al agriculturii, de la Institutul de Biodiversitate din Uppsala (Suedia), Tommy Lennartsson, biolog din cadrul Institutului de Biodiversitate din Uppsala şi Anamaria Iuga, etnolog, de la MŢR.
Considerată de biologi drept una dintre zonele cheie ale Europei, România deţine o vastă biodiversitate şi un peisaj agricol şi natural exploatat aproape integral prin metode tradiţionale, abandonate în ţările din Europa de Vest. În acest cadru, cercetarea româno-suedeză a două sate din Maramureş a scos la iveală felul în care metodele agricole tradiţionale menţin condiţii propice de dezvoltare pentru specii de plante, care sunt deja ameninţate cu dispariţia în alte ţări europene.
Manifestarea se înscrie în cadrul 'Conferinţelor de la Şosea', un ciclu iniţiat de MŢR, care vizează dezbaterea publică a problematicii vaste a tradiţiilor în cultura română actuală, organizat în fiecare lună, la Clubul Ţăranului.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News