Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Bugetul ANSVSA va creste cu 4% anul viitor
Bugetul Autoritatii Nationale Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor pentru anul 2018, in suma de 694 de milioane de lei, a primit marti aviz favorabil din partea comisiilor de Agricultura reunite din Parlament, fiind aprobat si un amendament care vizeaza suplimentarea prin redistribuire a unei sume de 3,7 milioane de lei pentru finantarea punctelor de inspectie la frontiera.
„Bugetul este structurat pe cateva programe fundamentale si consider ca este acoperitor si face posibila desfasurarea activitatii ANSVSA in conditii optime in anul 2018. Cele mai importante sume se regasesc descarcate la nivelul directiilor sanitar-veterinare judetene, pentru plata actiunilor cofinantate si a actiunilor prevazute de programul strategic. Subventia de bugetul de stat este in cuantum de 83,5% si este completata cu venituri proprii care insumeaza 16,85%”, a declarat, marti, presedintele Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, Geronimo Branescu.
In 2018, bugetul total al ANSVSA, inclusiv veniturile proprii, se ridica la 734,822 milioane de lei.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
valabila 48h
Din bugetul ANSVSA, cheltuielile de personal reprezinta 29,8 milioane de lei, cele pentru bunuri si servicii — 13 milioane de lei, transferuri intre unitati — 611 milioane de lei, proiecte cu finantare din Fonduri Europene Nerambursabile — 40 de milioane de lei iar cheltuielile de capital sunt in suma de 615.000 lei.
De asemenea, ANSVSA a depus, pentru anul 2018, o serie de proiecte pentru atragerea de fonduri europene in vederea cofinantarii, acestea vizand cu precadere monitorizarea, controlul si eradicarea unor boli la animale.
Astfel, pentru rabie a fost depus un proiect in valoare de 7,009 milioane de euro, din care 75% reprezinta finantarea europeana, iar pentru zona tampon de 50 de kilometri de la granita Romaniei in interiorul Republicii Moldova si Ucraina — 1,8 milioane de euro cu 100% finantare europeana.
Pentru pesta porcina clasica valoarea totala a proiectului este de 593.000 de euro (75% finantare UE), pesta porcina africana — 1,313 milioane de euro (75%), gripa aviara — 242.000 euro (75%), bluetongue — 114.340 euro (50%), Encefalopatia spongiforma transmisibila (EST) — 1,526 milioane de euro (75%) si salmoneloze zoonotice — 501.000 euro (75%).
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiIdei de afaceri in agricultura