Bugetul PAC, majorat de Comisia Europeana
Publicat la data de 08 Iun. 2020 in:
Stiri Bugetul Politicii Agricole Comune (PAC) va fi majorat de Comisia Europeana prin bugetul pentru perioada 2021-2027.
Noua propunere a Executivului comunitar permite "sprijinirea fermierilor ca garanti ai securitati alimentare si implementarea Pactului Ecologic in sectorul agricol", a dat asigurari marti comisarul pentru agricultura, Janusz Wojciechowski. Acesta a declarat ca agricultura va primi in fiecare an cu 2% mai multe fonduri fata de nivelul din 2020.
In primul proiect de buget pentru perioada 2021 - 2027, CE a propus aprobarea sumei de 365 de miliarde de euro pentru PAC, in scadere cu 5% fata de cea alocata pentru intervalul 2013 - 2020, cand Marea Britanie era un contributor major.
Conform noului plan, Executivul comunitar sustine majorarea bugetului PAC cu 26,4 miliarde euro, comparativ cu propunerea precedenta, la 391,4 miliarde euro.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
Proiectul de buget pentru 2021 - 2027 al Uniunii Europene, cunoscut sub denumirea de cadru financiar multianual, este in valoare de aproximativ 1.100 de miliarde de euro, iar aproximativ o treime reprezinta alocarea pentru Politica Agricola Comuna.
Sumele destinate Politicii Agricole Comune reprezinta cea mai importanta parte a bugetului Uniunii Europene. Odata cu Brexit, bugetul alocat PAC va scadea in mod automat, insa unele state membre vor sa se aloce sume mai mari.
Obiectivele specifice ale PAC:
-
cresterea productivitatii agricole prin promovarea progresului tehnic si asigurarea utilizarii optime a factorilor de productie, in special a fortei de munca;
-
asigurarea unui nivel de trai echitabil pentru populatia agricola;
-
stabilizarea pietelor;
-
garantarea sigurantei aprovizionarilor;
-
asigurarea unor preturi rezonabile pentru consumatori.
Obiectivele sale sunt in acelasi timp economice si sociale si urmaresc sa protejeze interesele producatorilor si ale consumatorilor.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>