Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Bursa de cereale Corabia va functiona din toamna

bursa-de-cereale-corabia-va-functiona-din-toamna

Dupa mai multe esecuri in ceea ce priveste fundarea unei Burse de cereale in mai multe zone din tara, la Constanta, Galati sau Braila, s-a reusit infiintarea primei Burse de cereale din Romania, la Corabia, in judetul Olt. Acest proiect intra in cadrul Programului Operational Regional, cu un cost ridicat la aproximativ 1,9 milioane de euro, care a fost insumat din fonduri nerambursabile, contributia Guvernului si Consiliul Judetean.


Din cadrul Bursei vor face parte un sediu administrativ si mai multe anexe, de exemplu un laborator pentru calitatea cerealelor cu active specifice dezvoltarii activitatii de tranzactionare la bursa si un laborator pentru certificarea calitatii cerealelor. Lucrarile de constructie au fost finalizate, urmeaza mobilarea cladirii si , in final, o serie de negocieri cu cei de la Bursa Romana de Marfuri, pentru selectarea angajatilor, si cu marii producatori de cereale regionali.

“Dupa ce avem proiectul finalizat, cu toate dotarile necesare,ii vom invita la negocieri pe toti marii producatori de cereale din zona. Va trebui, in aceasta societate comerciala care va administra Bursa, sa avem si agenti privati si institutii publice, in actionariat, dar cu precadere agenti privati. Cei de Bursa Romana de Marfuri ne vor indruma metodologic” afirma Daniela Lungu, reprezentant al Consiliului Judetean Olt.

“O bursa de cereale in Corabia este asteptata si binevenita, intr-o perioada in care producatorii locali se plang ca valorificarea produselor se realizeaza greu pe piata regionala, iar pretul este subevaluat” declara presedintele Consiliului Judetean Olt la semnarea contractului de finantare pentru acest proiect.

Dupa cum spun producatorii romani, investitia este de folos pentru agricultorii locali, dar nu ne putem pune problema de vreo competitie pe plan international.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h

“Este un proiect care vine foarte tarziu pentru ca au luat amploare bursele din strainatate si acum practic, marfa circula in toata lumea pe cateva burse. Pe plan local, o asemenea bursa este utila, dar pe plan international, proiectul vine prea tarziu.
Noi, producatorii romani ne-am dorit o bursa de cereale pe plan local, proiecte au tot existat dar nu s-au concretizat. Este aproape de zona cerealiera. Noi, agricultorii vom avea termen de comparatie cu celelalte burse” sustine presedintele Ligii Asociatilor Producatorilor Agricoli din Romania, Laurentiu Baciu.

Romania are nevoie de o Bursa de cereale pentru a deveni un pion mai important pe piata cerealelor, atat regional, cat si european. “Se vorbeste despre pretul cerealelor la Marea Neagra doar din perspectiva a doi mari jucatori: Rusia si Ucraina. In schimb, partea centrala, de est si de sud-est nu este suficient de bine organizata ca sa concureze pe aceste piete unde se stabilesc preturile cerealelor. Atata timp cat nu va exista transparenta pe piata cerealelor si nu vor exista capacitati de stocare (...) si o bursa a cerealelor, jocurile vizavi de munca agricultorilor din Romania vor fi facute in alta parte” a declarat comisarul pentru agricultura in Comisia Europeana, Dacian Ciolos.

O data cu deschiderea Bursei de cereale vor fi create si locuri de munca, fapt ce vine in sprijinul comunitatii. Dupa desfiintarea marilor combinate de prelucrare a produselor agricole, care “hraneau” mare parte din familiile din localitate, in anii ’90, rata somajului a crescut ingrijorator, iar populatia a saracit.






Sursa foto: www.sxc.hu
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016