Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Buzău: Avalanşă de cereri la lansarea măsurii 112


La nicio zi de la lansarea celei de-a doua etape a proiectului ce sprijină instalarea tinerilor fermieri în mediul rural, Oficiul Judeţean pentru Consultanţă Agricolă din Buzău se confruntă cu o avalanşă de cereri pe măsura 112 , transmite corespondentul Informatia.ro.

Prin acordarea unui sprijin pentru instalare cuprins între 10.000 şi maxim 25.000 de Euro pentru o exploataţie agricolă cu dimensiunea minimă de 6 UDE, prin măsura 112 se doreşte în primul rând îmbunătăţirea managementului exploataţiilor agricole prin reînnoirea generaţiei şefilor acestora, fără creşterea populaţiei active ocupate în agricultură.


De asemenea, un alt obiectiv general al măsurii este şi creşterea competitivităţii sectorului agricol prin promovarea instalării tinerilor fermieri şi sprijinirea procesului de modernizare în conformitate cu cerinţele pentru protecţia mediului, igiena şi bunăstarea animalelor.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Directorul OJCA Buzău, Stelică Buga, crede că în faza a doua a proiectului numărul aplicanţilor va creşte:

"La nivel de judeţ am făcut ample acţiuni de popularizare a acestei măsuri.Dovadă sunt şi cele 100 de cereri primite în decurs de numai o zi.Timp de înscriere este suficient până la 31 noiembrie anul acesta.Aplicanţii care pot beneficia de avantajele acestei măsuri trebuie să fie tineri până la 40 de ani.De asemenea ei trebuie să prezinte 30-40 de hectare de teren în proprietate sau arendă, pentru a fi eligibili în feremele vegetale din cadrul acestei măsuri.Dacă proiectul este mixt şi implică parte de zootehnie terenul necesar aplicării va fi mai mic. Avantajul solicitanţilor vine din faptul că sumele acordate prin acest proiect nu necesită cofinanţare şi sunt nerambursabile"a mai spus Stelică Buga.

Tinerii care sunt pregătiţi să aplice pe măsura 112 au nevoie în primă fază de un aviz de recunoaştere a proprietăţii, un certificat de înscriere în registrul asociaţiilor şi fundaţiilor în agricultură, dovada studiilor în domeniul agricol, lista membrilor grupului de producători precum şi actul constitutiv al organizaţiei agricole.

Sprijinul pentru instalarea tinerilor fermieri va fi acordat sub forma de primă, în două tranşe.

O.J.C.A. Buzău are la nivel de teritoriu 17 de centre de informare pentru accesarea fondurilor structurale la care sunt arondate 34 de comune.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016