Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

In perioada 1-29 iunie se depun proiectele pe masura 112, Instalarea tinerilor fermieri

in-perioada-1-29-iunie-se-depun-proiectele-pe-masura-112-instalarea-tinerilor-fermieri

Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) deschide in perioada 1 - 29 iunie 2012 sesiunea pentru depunerea proiectelor de instalare a tinerilor fermieri prin Masura 112 din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2007 - 2013, a anuntat vineri agentia.


Fondurile nerambursabile disponibile in aceasta sesiune, pentru finantarea proiectelor aferente Masurii 112 sunt de 120,88 milioane euro, fiind alocati acum toti banii disponibili pana la finalul perioadei de finantare, respectiv 2013.

APDRP anunta ca Ghidul Solicitantului versiunea 06, aplicabila in sesiunea 2012, include si modificari cu referire la exploatatiile agricole. Astfel, solicitantii care preiau mai multe exploatatii agricole de la o persoana (cedent), vor trebui sa preia integral cel putin una dintre exploatatiile agricole.

Potrivit APDRP, va fi preluata integral acea exploatatie care reprezinta peste 50% din totalul calculului Unitatilor de Dimensiune Economica (UDE).

O alta modificare se aplica in cazul absolventilor de liceu, scoli profesionale sau scoli de arte si meserii din promotia 2012, care doresc sa acceseze Masura 112. Astfel, in aceasta sesiune acestia pot depune la dosarul cererii de finantare doar adeverinta de absolvire a liceului, insa sunt obligati sa prezinte diploma de studii pana la data semnarii contractului de finantare.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h


In ceea ce priveste Planul de Afaceri, solicitantii fondurilor europene nerambursabile trebuie sa demonstreze ca dimensiunea fermei va creste cu minimum 4 UDE de la data semnarii deciziei de finantare.

Totodata, pentru proiectele de investitii ce vizeaza exploatatiile zootehnice, tinerii fermieri trebuie sa detina in exploatatia agricola constructii zootehnice adaptate cresterii animalelor si pasarilor.

Cu fondurile primite conform deciziei, tinerii fermieri pot implementa standarde comunitare, precum standardul pentru protectia apelor impotriva poluarii cu nitrati din sursele agricole si standardul pentru laptele crud.

Celelalte standarde precum cele pentru comercializarea de oua, standardele pentru protectia viteilor, porcilor, standardele pentru protectia si bunastarea animalelor in timpul transportului si standardele pentru comercializarea legumelor si fructelor proaspete sunt prevazute de Uniunea Europeana ca obligatorii.

Proiectele de investitii ce au ca scop implementarea standardelor pentru laptele crud se pot realiza numai in cazul fermelor de bovine existente.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016