
“Ceea ce n-au reusit gerurile din timpul iernii, cand temperaturile au scazut la minus 24 de grade Celsius, sunt pe cale sa reuseasca temperaturi de numai minus sase, minus sapte grade, intr-o perioada de vegetatie”, a declarat Stefan David, director adjunct al Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Buzau.
Potrivit acestuia, la inceputul lunii martie, toate culturile semanate in toamna au intrat in vegetatie si au devenit sensibile la ger.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
“De la temperaturi de plus 10, plus 12 grade Celsius, s-a ajuns la minus cinci, minus sase grade, un soc termic greu de suportat pentru plantele care abia au pornit in vegetatie, in conditiile in care lipseste si plapuma de zapada din timpul iernii”, a spus Stefan David.
Agricultorii buzoieni au semanat toamna trecuta grau si secara pe 69.000 de hectare, orzoaica pe 4.000 de hectare, orz pe 3.650 de hectare si rapita pe 20.000 de hectare.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News