Plantatiile de vita-de-vie de la Curbura Carpatilor au ajuns la punctul critic de inghet iar soiurile sensibile la ger sunt deja afectate, informeaza Agerpres. Ionel Damian, directorul Statiunii vitivinicole Pietroasele, a declarat ca, in cazul soiurilor sensibile la ger, cum ar fi Victoria, Afuz Ali, Coarna sau cele pentru vin, cum ar fi Merlot, este suficient ca trei-patru zile la rand, uneori chiar cateva ore, temperaturile sa scada la minus 12-15 grade Celsius.
Potrivit lui Damian, in ultimele zile a fost inregistrata la nivelul solului o temperatura de minus 18-20 de grade Celsius, chiar daca la inaltimea de doi metri temperatura a fost de minus 10-12 grade Celsius.
”Daca vremea va fi rece in continuare sau va fi si mai ger, dupa cum prognozeaza meteorologii, situatia ar putea fi similara cu cea din iarna anilor 1984-1985, cand majoritatea plantatiilor viticole au degerat si a fost nevoie de cativa ani pentru refacerea lor”, a spus directorul Statiunii vitivinicole Pietroasele
Potrivit lui Damian, in ultimele zile a fost inregistrata la nivelul solului o temperatura de minus 18-20 de grade Celsius, chiar daca la inaltimea de doi metri temperatura a fost de minus 10-12 grade Celsius.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
”Daca vremea va fi rece in continuare sau va fi si mai ger, dupa cum prognozeaza meteorologii, situatia ar putea fi similara cu cea din iarna anilor 1984-1985, cand majoritatea plantatiilor viticole au degerat si a fost nevoie de cativa ani pentru refacerea lor”, a spus directorul Statiunii vitivinicole Pietroasele
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News