Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Aproape 7.000 de hectare de culturi afectate de fenomenele meteo extreme din ultima perioada

aproape-7000-de-hectare-de-culturi-afectate-de-fenomenele-meteo-extreme-din-ultima-perioada

Ministrul agriculturii spune ca situatia nu este una atat de grava si nu va genera cresterea preturilor la alimente.


Dupa centralizarea datelor referitoare la pagubele produse de fenomenele meteo extreme ce au avut loc in ultima perioada, ministrul Petre Daea a anuntat ca suprafata totala de culturi agricole afectate este sub 7.000 de hectare, precizand ca situatia nu este una dramatica, iar pierderile nu vor fi unele semnificative.
 
„Am facut inventarul suprafetelor. Situatia nu este atat de dramatica ca suprafata si asta ne bucura. Sigur, ne intristeaza pentru fermierii care au fost atinsi. La nivelul tarii suprafata este undeva sub 7.000 de hectare. Facem aceasta evaluare la fata locului, vedem gradul de afectare, de calamitate, apoi luam deciziile tehnice la fata locului. Incepem sa reinsamantam in culturile infiintate in aceasta primavara si este timp pentru a fi reinsamantate si pentru a se relua cultura respectiva pe suprafetele afectate. Sunt probleme la grau, unde gradul de afectare pana la aceasta data ne indica faptul ca nu exista o pierdere totala, ceea ce inseamna pastrarea culturii de grau pana la recoltare in asa fel incat, prin productia pe care o obtin de pe aceste suprafete, sa reduca paguba pe care o au”, a declarat Petre Daea.
 
Acesta a mai precizat ca in nici un caz nu vom avea de-a face cu o crestere a preturilor la produsele alimentare datorata pagubelor produse de fenomenele meteo, adaugand ca a fost vorba de patru situatii concrete in care culturile agricole au fost afectate.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

„Sigur ii afecteaza pe fermierii respectivi care au avut suprafetele afectate, compromise, dar la nivelul tarii, 2.000 de hectare cu grau nu pot influenta cele doua milioane de hectare. Aceste fenomene extreme sunt pe teritoriul tarii aproape in acelasi timp. Au fost patru fenomene extreme: aveam in Prahova grindina, supercelula care a creat probleme sistemului, am avut tornada in Calarasi, am avut in Braila seceta, iar in partea de vest a tarii suprafete cu excedent de umiditate. La Braila se iriga, pentru ca am creat posibilitatea sa intervenim, iar in alte zone din vestul tarii intram cu agregate de pompare sa scoatem apele”, a precizat ministrul.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016