MADR: Despagubiri de seceta pentru fermieri
Publicat la data de 23 Mai. 2023 in:
Stiri Fermierii care au fost afectati de seceta la culturile infiintate in primavara anului 2022 vor primi despagubirile promise de Ministerul Agriculturii. In aceasta saptamana, ordonanta de urgenta care stabileste acordarea despagubirilor va fi pusa pe masa Guvernului.
"Ordonanta de urgenta este gata, stiu ca a primit toate avizele de la toate ministerele de resort si urmeaza saptamana aceasta sa fie pe masa Guvernului. Daca va fi aprobata, din acel moment, exact cum a fost si la prima ordonanta, urmeaza circuitul procedural si platile catre fermieri", a precizat secretarul de stat Sorin Moise pentru AgroTV.
In cazul sumelor pe care le vor primi fermierii, valoarea maxima va fi de 1.000 de lei pe hectar. Aceasta suma se aplica pentru culturile afectate in proportie de 100%. Ulterior, suma va scadea, iar formula de calcul ramane aceeasi care a fost implementata pentru despagubirile la culturile de toamna.
"In draftul de ordonanta este cuprinsa suma de 1.000 de lei pe hectar in cazul in care cultura este calamitata 100% conform proceselor verbale incheiate de catre comisii. Din pacate, ramane aceeasi formula ca si la culturile de toamna", a precizat George Scarlat, presedintele Comisiei de Agricultura din Senat.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
Oferta Speciala
valabila 48h
In cea ce priveste suprafetele afectate de seceta anul trecut, acestea se ridica la aproximativ un milion de hectare, potrivit datelor MADR.
"E vorba de aproape un milion de hectare. Aproximativ 700.000 de hectare de porumb, 300.000 de hectare de floarea soarelui si vreo 50.000 de hectare de soia", a mai precizat Sorin Moise, secretar de stat MADR, pentru AGRO TV.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>