Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cadastrarea terenurilor, prioritate majora pentru agricultura

cadastrarea-terenurilor-prioritate-majora-pentru-agricultura

Este opinia lui Jean Valvis, vicepresedintele Consiliului Investitorilor Straini si membru al Coalitiei pentru Dezvoltarea Romaniei.


In cadrul unei conferinte ce a avut loc zilele acestea, Jean Valvis, vicepresedintele Consiliului Investitorilor Straini si membru al Coalitiei pentru Dezvoltarea Romaniei a declarat ca la acest moment, cadastrarea terenurilor agricole este majora pentru agricultura din Romania, deoarece, in lipsa acesteia, agricultorul isi diminueaza posibilitatea de a se dezvolta si de a se finanta prin sistemul traditional bancar.
 
„Cadastrarea terenurilor agricole este majora pentru agricultura din Romania, deoarece, fara cadastrare, agricultorul isi diminueaza posibilitatea de a se finanta de la sistemul traditional bancar. In urma sedintei avute joi cu premierul si cu reprezentantii Guvernului, am exprimat necesitatea de a fi luate decizii clare pentru a permite cadastrarea. Avem bani, 230 de milioane de euro, comunicarea cu Guvernul este pozitiva, dar sunt anumite legi, complexe de altfel, dar care se bat una cu alta. Dorinta Executivului este de a accelera acest proces si absorbtia acestor bani, iar prioritatea trebuie sa fie pe terenurile extravilane agricole”, a precizat Valvis.
 
Acesta a adaugat ca primarii vor fi implicati in acest proces, dar numai dupa alegerile locale.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

„Este clar ca exista acum scuza alegerilor locale, primarii fiind cei implicati in lucrarile de cadastrare, insa dupa alegerile locale vor avea invitatia sa participe pe principiul 'primul venit — primul servit'. Ideea nu este sa facem cadastrarea pentru unul singur, independent de comuna lui, ci in bloc administrativ”, a explicat Valvis.
 
Potrivit CDR, cadastrul este, in primul rand, un instrument care garanteaza proprietatea privata si creeaza un mediu investitional sigur. In absenta sa, astazi, terenurile nu pot fi folosite drept colateral pentru imprumuturile bancare, infrastructura de irigatii nu poate fi dezvoltata, iar agricultura performanta este impiedicata de imposibilitatea comasarii terenurilor.
 
In viitor, Romania risca sa piarda incasari directe din Pilonul I al Politicii Agricole Comune, al carei sistem de plati urmeaza sa fie implementabil numai pe baza identificarii cadastrale a terenurilor.
 
La ora actuala exista un draft de lege privind cadastrarea pus in dezbatere publica pe site-ul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, care ar putea fi aprobat in Parlament in toamna acestui an.
 
Din datele MDRAP reiese ca, la ora actuala, doar 11% dintre terenurile agricole din Romania sunt cadastrate. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.38 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016