Publicat in: Stiri
Cadastru gratuit pentru terenuri. Care sunt pasii de urmat
Beneficiarii de lucrari gratuite cu bani de la stat trebuie sa parcurga mai multi pasi importanti pentru a accesa lucrarile de inregistrare sistematica derulate de Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara.
Pana la acest moment, Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara a finalizat inregistrarea proprietatilor in sistemul integrat de cadastru si carte funciara in 177 de localitati si in 21.104 sectoare cadastrale.
 

Cadastru gratuit - pasii de urmat

 
Potentialii beneficiari de lucrarile de inregistrare sistematica derulate de ANCPI prin Programul National de Cadastru si Carte Funciara trebuie sa parcurga urmatorii pasi:

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala


Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial   Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri   Piata autohtona a berii...

Oferta Speciala
valabila 48h
 
- mergi la punctul de informare al unitatii administrativ teritoriale. Important sa verifici daca Primaria de care apartii cerut fonduri pentru cadastrarea grauita;
 
- mergi la primarie cu actele de proprietate pentru a obtine copii legalizate;
 
- pregateste actele necesare intabularii si inmaneaza-le echipei de teren a executantului lucrarilor de inregistrare sistematica;
 
- colaboreaza cu echipa de teren care efectueaza lucrarile atunci cand vine in teren, permite accesul pe proprietate, verifica datele din fisa de date care iti va fi prezentata;
 
- mergi la primarie dupa afisarea rezultatelor lucrarilor de cadastru si verifica daca informatiile despre proprietatea ta sunt corecte;
 
- depune cerere de rectificare daca datele publicate nu sunt corecte. Cererea de rectificare poate fi facuta in termen de 60 de zile de la data publicarii documentelor tehnice ale cadastrului, la sediul Primariei (Comisia de solutionare a cererilor de rectificare).
 
ANCPI se ocupa de lucrarile de cadastru gratuit si se afla in subordinea Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei. In prezent, aceasta desfasoara lucrari de inregistrare sistematica a proprietatilor in sistem integrat de cadastru si carte unciara, gratuit pentru cetateni, in 2.464 de uitati administrativ-teritoriale.
 
De asemenea, institutia urmeaza sa deschida noi carti funciare pe o suprafata de peste 7,2 milioane de hectare. In ceea ce priveste finantarea, aceasta este asigurata din veniturile proprii ale ANCPI, prin Programul National de Cadastru si Carte Funciara si din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operational Regional 2014 - 2020.
 
Din totalul de 177 de localitati in care au fost finalizate lucrarile de inregistrare sistematica a proprietatilor, 61 au beneficiat de fonduri europene prin Proiectul major "Cresterea gradului de acoperire si incluziune a sistemului de inregistrare a proprietatilor in zonele rurale din Romania", finantat prin POR.
 
Din 9,54 de milioane de hectare de terenuri agricole au fost inregistrate in sistemul integrat de cadastru si carte funciara 6,86 milioane de hectare. Acestea fac obiectul subventiilor APIA.
 
PNCCF are scopul de a inregistra, gratuit pentru cetateni, imobilele din Romania in sistem integrat de cadastru si carte funciara. Acesta este finantat  din veniturile proprii ale ANCPI, din fonduri europene si din bugetul local al primariilor.
 
In plus, ANCPI este beneficiarul Proiectului major "Cresterea gradului de acoperire si incluziune a sistemului de inregistrare a proprietatilor in zonele rurale din Romania", inclus in Axa prioritara 11 din POR 2014 - 2020. Prin realizarea lucrarilor de inregistrare sistematica pentru 5.578.314 de hectare din 660 de UAT-uri situate in zone rurale ale Romaniei, proiectul completeaza obiectivul PNCCF.
 
Valoarea totala a proiectului este de 312.891.155 de euro. Din aceasta suma, 265.957.482 reprezinta fonduri externe nerambursabile de la Uniunea Europeana si 46.933.673 cofinanatare de la bugetul de stat.
Redactia Agroromania
Autor: Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 8 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Cadastru gratuit pentru terenurile agricole
Cadastru gratuit pentru terenurile agricole
Finantarea este asigurata din veniturile proprii ale ANCPI, prin Programul National de Cadastru...
Doar 20 la suta din fermierii care solicita subventii de la APIA au cadastrul realizat
Doar 20 la suta din fermierii care solicita subventii de la APIA au cadastrul realizat
Una dintre problemele pe care fermierii si autoritatile trebuie sa le rezolve in anii urmatori...
Cadastrarea terenurilor agricole, prioritate in Programul National de Cadastru
Cadastrarea terenurilor agricole, prioritate in Programul National de Cadastru
In cadrul unui forum pe tema fondurilor europene, ministrul Liviu Dragnea a anuntat ca de...
Agentia Nationala de Cadastru plateste peste 1,3 milioane euro pentru software
Agentia Nationala de Cadastru plateste peste 1,3 milioane euro pentru software
Contractul a fost atribuit in data de 10 decembrie, in urma unei licitatii la care au participat doi...

Ultima ora

Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
In ciuda depasirii termenelor anuntate de seful MADR, noutatile legate de liniile de finantare nu...
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Proiectul de buget a fost aprobat cu 27 de voturi "pentru" si 16 "impotriva"....
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Ministrul Florin Barbu participa astazi, 27 ianuarie, la prima reuniune a Consiliului AgriFish...
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
In ceea ce priveste vanzarea animalelor, in prima partea lucrurile pareau bune, cu preturi...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton