Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Calendarul lucrărilor agricole în luna iunie

fermieri-romaniaÎn cultura mare, în luna iunie începe recoltarea cerealelor păioase (orz, grâu), recoltarea cartofilor de vară iar la nevoie se efectuează prăşitul de corecţie. Pe terenurile eliberate, acolo unde sunt posibilităţiş se aplică îngrăşăminte organice care se încorporează imediat sub arătură de vară. La avertizare se aplică tratamente pentru combaterea bolilor şi dăunătorilor în culturile de floarea soarelui, soia, sfeclă de zahăr, fasole.
În legumicultură se termină înfiinţarea culturilor succesive de varză de toamnă, conopidă şi gulii de toamnă şi se completează golurile în culturile deja înfiinţate. Tot în iunie are loc executarea lucrărilor generale de întreţinere la toate culturile legumicole (prăşit, udat, fertilizare fazială, aplicat tratamente fito-sanitare). La tomatele timpurii se elimină frunzele îmbătrânite de la bază pentru o mai bună aerisire a plantei;

În această săptămână (15 - 20 iunie) se poate însămânţa mazărea, salata şi spanacul pentru recoltarea lor în luna septembrie - octombrie. Se recoltează ceapa şi usturoiul care se ţin câteva zile la soare pentru uscare după care se depozitează.

În viticultură se execută praşile pentru menţinerea solului afânat şi curat de buruieni, se continuă legarea lăstarilor concomitent cu îndepărtarea copililor în stare erbacee şi se face combaterea bolilor şi dăunătorilor pe tot parcursul verii.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

În perioadele ploioase se va executa repetarea tratamentelor la fiecare 7-8 zile, aplicarea tratamentelor foliare la cca. 15 zile, dimineaţa şi după amiază evitându-se aplicarea pe timp cald şi uscat.

Şi în pomicultură continuă tratamentele fito-sanitare la avertizare, în scopul menţinerii unui frunziş sănătos, foarte important, atât pentru recolta anului în curs cât şi pentru producţia anului viitor, având în vedere că în această perioadă are loc procesul de diferenţiere a mugurilor de rod. Continuă întreţinerea solului pe rândul de pomi prin praşile. În această perioadă are loc recoltarea vişinelor, cireşelor, caiselor, piersicilor, coacăzelor negre şi roşii, a zmeurei şi începe recoltarea merelor şi perelor de vară.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016