
În legumicultură se termină înfiinţarea culturilor succesive de varză de toamnă, conopidă şi gulii de toamnă şi se completează golurile în culturile deja înfiinţate. Tot în iunie are loc executarea lucrărilor generale de întreţinere la toate culturile legumicole (prăşit, udat, fertilizare fazială, aplicat tratamente fito-sanitare). La tomatele timpurii se elimină frunzele îmbătrânite de la bază pentru o mai bună aerisire a plantei;
În această săptămână (15 - 20 iunie) se poate însămânţa mazărea, salata şi spanacul pentru recoltarea lor în luna septembrie - octombrie. Se recoltează ceapa şi usturoiul care se ţin câteva zile la soare pentru uscare după care se depozitează.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
În viticultură se execută praşile pentru menţinerea solului afânat şi curat de buruieni, se continuă legarea lăstarilor concomitent cu îndepărtarea copililor în stare erbacee şi se face combaterea bolilor şi dăunătorilor pe tot parcursul verii.
În perioadele ploioase se va executa repetarea tratamentelor la fiecare 7-8 zile, aplicarea tratamentelor foliare la cca. 15 zile, dimineaţa şi după amiază evitându-se aplicarea pe timp cald şi uscat.
Şi în pomicultură continuă tratamentele fito-sanitare la avertizare, în scopul menţinerii unui frunziş sănătos, foarte important, atât pentru recolta anului în curs cât şi pentru producţia anului viitor, având în vedere că în această perioadă are loc procesul de diferenţiere a mugurilor de rod. Continuă întreţinerea solului pe rândul de pomi prin praşile. În această perioadă are loc recoltarea vişinelor, cireşelor, caiselor, piersicilor, coacăzelor negre şi roşii, a zmeurei şi începe recoltarea merelor şi perelor de vară.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News