Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Camerele agricole înlocuiesc centrele de consultanţă şi vor avea 5.500 de angajaţi


Restructurarea unor instituţii din subordinea Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale (MAPDR), inclusiv desfiinţarea unor agenţii, are o serie de urmări în teritoriu. La nivel de judeţ, cu reprezentanţe în teritoriu, se vor înfiinţa camerele agricole. Ca un pas anticipativ, au fost extinse atribuţiile în domeniu ale primarilor, scrie Informatia Zilei.

Ei au primit atribuţii inclusiv în avizarea şi asigurarea înregistrării unor cereri privind sprijin material în agricultură, păstrarea şi arhivarea acestora şi a documentelor justificative anexate la nevoie.

Reorganizări de la 1 ianuarie 2010

Potrivit actelor normative, se propune înfiinţarea de camere agricole, prin reorganizarea Oficiilor de consultanţă agricolă judeţene (a centrelor locale) aflate în subordinea Agenţiei Naţionale de Consultanţă Agricolă. Măsura urmează să se aplice începând cu 1 ianuarie 2010. Astfel, camerele agricole judeţene vor fi instituţii publice descentralizate, cu personalitate juridică, aflate în subordinea consiliilor judeţene, finanţate din venituri proprii şi subvenţii de la bugetul de stat, preluând atât personalul, cât şi patrimoniul Oficiilor/centrelor de consultanţă agricolă judeţene, respectiv a centrelor locale. Competenţele administrativ-organizatorice se vor transfera la nivelul autorităţilor publice locale, astfel că atribuţiile, conducerea, numărul de posturi, structura organizatorică şi statele de funcţii ale camerelor agricole judeţene şi locale se vor decide prin hotărâri ale consiliilor judeţene. Camerele agricole judeţene vor fi un instrument prin intermediul căruia se va oferi consultanţă de specialitate locuitorilor din mediul rural, se determină o apropiere şi o mai bună colaborare între fermieri şi reprezentanţii administraţiei publice locale. Camerele agricole judeţene şi locale pot consilia şi pot asigura asistenţa tehnică la completarea cererilor de plată şi la întocmirea documentaţiei privind accesarea fondurilor europene, acordarea de sprijin financiar şi a altor ajutoare naţionale sau europene.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


Camerele agricole vor resimţi lipsa de personal

Referitor la înfiinţarea camerelor agricole, Istvan Fodor, director adjunct al actualului Oficiu Judeţean de Consultanţă Agricolă (OJCA) Satu Mare, a făcute unele precizări. În prezent, OJCA Satu Mare dispune de 12 specialişti în teritoriu. Pentru a se putea asigura continuitate în activitate, dar şi pentru a se realiza consilierea de specialitate, numai la noi în judeţ ar trebui să existe minimum 64 de persoane angajate, câte una pentru fiecare unitate administrativ-teritorială. Lipsa de specialişti pentru viitoarele camere agricole se resimte şi în ţară. Dacă în prezent în oficiile judeţene de consultanţă agricolă lucrează aproximativ 1.100 de angajaţi, în cazul existenţei camerelor agricole s-ar impune existenţa a de cinci ori mai mulţi specialişti, adică peste 5.600. De unde se va asigura acest personal este o întrebare dificilă care îşi aşteaptă răspuns. Nu se cunosc în prezent nici atribuţiile în amănunt. Asigurarea salariilor din venituri proprii este iar o problemă dificilă. Fermierii sunt sărăciţi de criza economică. Nu au bani pentru plata unor servicii.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016