Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

La Satu Mare campania de toamna a intarziat trei saptamani


Specialiştii agricoli susţin că la Satu Mare perioada optimă de semănat a cerealelor de toamnă se încheie la mijlocul lunii octombrie. Sub nicio formă n-a existat în ultimele săptămâni posibilitatea reală de respectare a acestui termen-limită. Ploile căzute în ultima perioadă au blocat posibilitatea recoltării culturilor ajunse la coacere de pe terenurile destinate înfiinţării culturilor de toamnă şi pregătirea terenului în vederea semănatului. Este vorba în principal de porumbul pentru boabe.
De la Antoneta Harkacsi, specialist în cadrul Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Satu Mare, cotidianul satmarean Informatia Zilei citeaza unele informaţii privind stadiul însămânţărilor la nivel de judeţ. Specialista a subliniat faptul că au fost semănate 2.050 hectare de rapiţă şi 2.400 hectare cu orz. Din datele statistice existente la nivelul DADR Satu Mare rezultă un program de înfiinţare a culturilor de cereale păioase de toamnă la nivelul a 34.710 hectare.

Ca urmare a faptului că ploile au blocat recoltarea unor culturi, lucrarile de degajare a suprafeţelor de resturile vegetale şi pregătirea terenului în vederea însămânţării grâului au fost oprite. Până la sfârşitul săptămânii trecute, in aSatu Mare au fost semănate sub 10.000 de hectare cu grâu, ceea ce înseamnă o proporţie de aproape 29%.

Mai este, teoretic, cu puţin peste o săptămână până la expirarea perioadei optime de semănat. Cum pământul este deja îmbibat cu apă, chiar dacă ploile se vor opri, va trece mai mult de o săptămână până a se putea intra cu utilajele în vederea reluării însămânţărilor de toamnă, asta în condiţiile în care terenul ar fi pregătit în acest scop. Cele peste 24.000 de hectare de grâu, dacă vremea va permite, se vor înfiinţa sub rezerva unor riscuri majore.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


Există pericolul neatingerii în timp util a temperaturii de germinaţie, iar apoi, după răsărire, grâul ar putea avea probleme cu înfrăţitul, fapt ce se va resimţi în producţia de la secerat. Perioada de însămânţare se va prelungi cu siguranţă dacă fermierii vor fi dispuşi să-şi asume riscul.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016