Publicat in: Stiri
Campanie de informare a consumatorilor lansata de producatorul Cris-Tim
Compania devine astfel primul brand care isi publica procentele de carne la peste 80% din produsele sale, acest lucru urmand sa impacteze compania din punct de vedere financiar cu aproape doua milioane de euro in urmatoarele trei luni.
Procesatorii de carne nu au fost transparenti in privinta procentajului de carne de pe ambalaje, motiv pentru care Cris-Tim a initiat o campanie de informare a consumatorilor prin publicarea procentelor de carne de pe ambalaje.
 
„Foarte mult timp, industria noastra nu a raspuns la intrebarile putin confortabile si s-a creat o zona care nu se discuta. Asa ca am vrut sa deschidem portile, sa aratam ce inseamna industrie, care nu este doar garaj, ci si tehologie, profesionalism, oameni care stiu sa lucreze cu ultimele sisteme de managemant al calitatii, al eficientei si productivitatii, iar asta te face competitiv la nivel global”, a menţionat Radu Timis, presedintele companiei.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cris-Tim a lansat o campanie de transparetizare a industriei mezelurilor, devenind primul brand care isi publica procentele de carne la peste 80% din produsele sale, acest lucru urmand sa impacteze compania din punct de vedere financiar cu aproape doua milioane de euro in urmatoarele trei luni.
 
„In urmatoarele trei luni, cred ca vom fi impactati undeva la 1,8 milioane de euro, ceea ce am calculat. Cu scumpirea carnii in urmatoarele doua luni cred ca ne va duce la aproape 2,5-3 milioane de euro. Trendul de scumpire a carnii este pana in luna septembrie, dupa care incepe sa se linisteasca si se revine la preturile de acum o luna”, a declarat presedintele companiei.
 
 Radu Timis spune ca implementarea campaniei de eticheta curata lansata in 2017 a impactat compania din punct de vedere financiar cu trei milioane de euro „din pricina inlocuirii amidonului soia cu carne, dar dupa cresterea volumelor de vanzari am compensat pierderea”.
 
Presedintele companiei a precizat ca in privinta carnii, cele mai mari probleme sunt la porc, deoarece pe piata locala nu se gasesc cantitatile necesare din pricina faptului ca fermierii romani crescatori de porci nu si-au integrat afacerile.
 
„Vita vine in proportie de 100% de la producatorii locali, oaia la fel, puiul vine in proportie de 30-40% de la noi, porcul vine undeva la 20%. Pentru ca in rest nu le gasim. De ce nu le luam de aici? Aducem din tari precum Germania, Polonia, Italia, Anglia. Pentru ca nu le gasim”, mentioneaza Radu Timis.
 
„Noi suntem, la nivel eurpean liberi ca piata. Vin produse cu un anumit pret. Daca cel care exporta in Romania are un pret mic si noi avem un pret mare, avem o problema. Si atunci si producatorul european, cand se uita aici, are o problema de pret pe care nu-l poate mari cand vrea si cum vrea pentru ca suntem legati de supermarket. Daca tu ai o carne mai scumpa in Romania si una mai scumpa in Polonia, ai o problema. Pentru ca nu pot sa merg la supermarket sa-i spun ca s-a scumpit carnea, pentru ca imi vor spune sa fii sanatos, gaseste-ti carne. Nu poti sa joci ca ai un interes national, ca esti patriot sau ca vrei sa iei carne din Romania. Romanii care sunt in zona de crestere a porcului, care au ferme si fac abatorizare, transare, asa cum noi o mare parte din business-ul nostru l-am integrat, oare de ce nu fac si ei acelasi lucru?”, spune directorul Cris-Tim.
 
Radu Timis a mai precizat ca in sectorul procesarii carnii competitia este forte mare, iar in fata multinationalelor intreprinderile mici si mijlocii nu pot sa ramana pe piata decat prin obtinerea unor produse de calitate superioara.
 
„Acum, cand multinationalele sunt aici, facem de 10 ori mai mult decat ele. N-ai decat o sansa. Sa fi de 10 ori mai combatant in ceea ce faci. Una din strategiile pentru viitorul industriei carnii este sa facem produse foarte bune, de buna calitate, produse sigure. Acum 18 ani, chioscul pe care il aveam vindea o tona de mezel pe zi, astazi daca avem clienti care vand intr-o luna o tona este extraordinar”, a mai adaugat Radu Timis.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Romania a importat carne de 600 milioane de euro
Romania a importat carne de 600 milioane de euro
In primele patru luni din acest an, Romania a exportat animale vii in suma de 195,8 milioane euro...
APIA: Campanie de informare privind primirea cererilor de plata aferente anului 2023
APIA: Campanie de informare privind primirea cererilor de plata aferente anului 2023
In acest sens, fermierii vor putea depune cererea de plata fara a se prezenta la Centrele APIA,...
Productia de carne de porc a scazut cu 11%
Productia de carne de porc a scazut cu 11%
In ceea ce priveste luna decembrie a anului trecut, s-a inregistrat o productie de 68.497 tone de...
Exportul de carne, interzis din nou in Argentina
Exportul de carne, interzis din nou in Argentina
Autoritatile din Argentina au prelungit luni, pana la finele lui 2023, o interdictie privind...

Ultima ora

Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
In ciuda depasirii termenelor anuntate de seful MADR, noutatile legate de liniile de finantare nu...
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Proiectul de buget a fost aprobat cu 27 de voturi "pentru" si 16 "impotriva"....
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Ministrul Florin Barbu participa astazi, 27 ianuarie, la prima reuniune a Consiliului AgriFish...
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
In ceea ce priveste vanzarea animalelor, in prima partea lucrurile pareau bune, cu preturi...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton