Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Caroli Foods: profit operational de 1 mil. euro, in prima jumatate a anului


Producătorul de mezeluri Caroli Foods a avut în primul semestru venituri de 29 milioane euro, în creştere cu 1%, şi un profit operaţional de un milion de euro, mai mare cu 4% faţă de primele şase luni din 2008. "Creşterea veniturilor se datorează investiţiilor din spatele brandurilor şi îmbunătăţirii eficienţei comerţului şi a acoperirii", a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, vicepreşedintele comercial al Caroli Foods, Andrew Taylor.

El a arătat că, în acelaşi timp, Caroli a atins o cotă de piaţă de 12%, în urcare cu 1,5% faţă de primul semestru al anului trecut. Pentru 2009, ţinta companiei este o cotă de 15% din piaţa totală a mezelurilor. "Valoarea pieţei mezelurilor s-a ridicat anul trecut la 1 miliard de euro, având un volum de 220.000 tone. În acest an, valoarea va rămâne similară, însă volumul se va reduce cu 1%. În aceste condiţii, noi estimăm că vom înregistra în acest an o cifră de afaceri de 69 milioane euro, similară cu cea din 2008", a spus Taylor.


El a arătat că piaţa este foarte fragmentată şi că 10 jucători realizează 60% din vânzări. Potrivit lui Taylor, cei 250 de producători existenţi pe piaţa mezelurilor din România produc anual circa 25.000 de produse.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


Cea mai importantă categorie de pe piaţa mezelurilor este reprezentată de salam (34,8%), urmată de cremvurşti şi cârnaţi (23,2%), parizer (11,8%), specialităţi care includ piept de pui, tobă, file (21,9%), şuncă (5,9%) şi diverse preparate, precum guşă (1,6%) şi paté (0,8%). "Distribuţia pe categorii a rămas aproximativ similară în 2009, comparativ cu 2008, doar parizerul a urcat puţin, iar pe piaţă e o tendinţă ca aceia care consumă să cumpere produse mai ieftine", a mai spus Taylor. În 2008, Caroli Foods a produs 23.650 tone de mezeluri, iar pentru acest an estimează că va ajunge la 25.135 tone. În acest an, bugetul alocat investiţiilor s-a înjumătăţit faţă de 2008, la peste 2,3 milioane euro.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016