Preţurile de consum au crescut cu 0,52% în luna noiembrie, faţă de 0,55% în octombrie, pe fondul unei noi runde de scumpiri la produsele alimentare, scrie Saptamana Financiara.
Rata anuală a inflaţiei a coborât uşor, la 7,73%, comparativ cu luna precedentă (7,88%), ca urmare a unui efect de bază favorabil. Faţă de octombrie, preţurile la produsele alimentare au urcat cu 0,88%, în timp ce mărfurile nealimentare şi serviciile s-au scumpit mai puţin, cu 0,38%, respectiv 0,2%.
În categoria produselor alimentare, cea mai mare creştere de preţuri a fost înregistrată, pentru a doua lună consecutiv, la cartofi, care s-au scumpit cu 10%. În octombrie, preţul cartofilor s-a majorat cu 12%. La ouă, preţurile au crescut cu 8%, în condiţiile în care în luna anterioară au urcat cu 7%. Alte scumpiri importante au fost raportate la fructe proaspete, cu 4,32%, la făină cu 3,5%, la mălai cu 1,9%, la zahăr cu 2,2% şi la ulei cu 2,4%. Scumpirea mărfurilor alimentare a reprezentat mai mult de jumătate din nivelul inflaţiei din penultima lună a anului. Inflaţia s-ar fi situat fără influenţele de la legume, fructe, ouă în jurul nivelului de 0,2%.
În intervalul decembrie 2009-noiembrie 2010, în care preţul mărfurilor alimentare a avansat cu 7,39%, cele mai importante scumpiri s-au înregistrat la cartofi (36,39%) şi ulei (19,16%).
Rata anuală a inflaţiei a coborât uşor, la 7,73%, comparativ cu luna precedentă (7,88%), ca urmare a unui efect de bază favorabil. Faţă de octombrie, preţurile la produsele alimentare au urcat cu 0,88%, în timp ce mărfurile nealimentare şi serviciile s-au scumpit mai puţin, cu 0,38%, respectiv 0,2%.
În categoria produselor alimentare, cea mai mare creştere de preţuri a fost înregistrată, pentru a doua lună consecutiv, la cartofi, care s-au scumpit cu 10%. În octombrie, preţul cartofilor s-a majorat cu 12%. La ouă, preţurile au crescut cu 8%, în condiţiile în care în luna anterioară au urcat cu 7%. Alte scumpiri importante au fost raportate la fructe proaspete, cu 4,32%, la făină cu 3,5%, la mălai cu 1,9%, la zahăr cu 2,2% şi la ulei cu 2,4%. Scumpirea mărfurilor alimentare a reprezentat mai mult de jumătate din nivelul inflaţiei din penultima lună a anului. Inflaţia s-ar fi situat fără influenţele de la legume, fructe, ouă în jurul nivelului de 0,2%.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
În intervalul decembrie 2009-noiembrie 2010, în care preţul mărfurilor alimentare a avansat cu 7,39%, cele mai importante scumpiri s-au înregistrat la cartofi (36,39%) şi ulei (19,16%).
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News