Autor: AgroRomania.ro
Publicat in: Stiri

Totodata, in aceeasi perioada, scumpiri s-au inregistrat si la citrice, legume si conserve de legume.
Cartofii au continuat sa se scumpeasca in luna martie, pretul acestora urcand cu 26,33% de la inceputul anului, iar topul scumpirilor continua cu legumele si conservele de legume, ale caror preturi au fost mai mari de 20,6% in martie fata de decembrie, si citricele si alte fructe meridionale ale caror preturi au urcat cu 10,28% in aceeasi perioada.
line-height:115%;font-family:"Times New Roman","serif"">Datele Institutului National de Statistica mai arata ca in martie, fata de februarie, cel mai mult s-au scumpit citricele (+ 4,5%), cartofii (+ 4,41%) si legumele si conservele de legume (+2,84%).
Pe de alta parte, de la inceputul anului ouale s-au ieftinit cel mai mult, pretul scazand cu 5,22%. Reduceri nesemnificative de pret (-0,2%) au inregistrat fasolea boabe si alte leguminoase.
Fata de luna februarie, produsele alimentare care s-au ieftinit cel mai mult sunt ouale (-5%), fructele proaspete (- 2,1%) si carnea de porc (- 0,11%).
In ansamblu, preturile marfurilor alimentare au crescut cu 0,49% in martie fata de luna precedenta si cu 3,08% fata de ultima luna a anului trecut.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News