Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Catina alba - tratamente catina alba. Cum poti face afaceri cu catina
Catina alba – Planta miraculoasa – Catina alba si minunile ei terapeutice Aceasta planta este cunoscuta pentru efectele ei terapeutice miraculoase inca din antichitate. Catina alba este considerata una dintre plantele cu proprietati nutrive de exceptie, facand-o sa fie considerata miraculoasa. In China de exemplu, medicina traditionala o recomanda in tratamentul bolilor digestive. Pe continentul european, exista insemnari privind importanta catinei ramase de la Dioscorid si Teophast. In prezent, de la catina se obtin urmatoarele produse: ceaiuri din fructe, muguri, frunze si chiar scoarta, siropuri de fructe, ulei de fructe. Acesta din urma este si cel mai valoros din punct de vedere medical.
Toata planta este medicinala insa partea cu cele mai multe substante active este fructul. Siropul de catina obtinut din fructe prin presare la rece are aceleasi efecte ca si fructele proaspete, deorece acest sirop pastreaza nealterate si fara sa se piarda toate substantele active terapeutice. Pulpa din fruct se ridica in strat la suprafata siropului, iar deasupra ei se gaseste o pelicula de ulei, care da siropului calitate terapeutica dar il si protejeaza. Fructul de catina contine de doua ori mai multa vitamina C decat măcesul si de 10 ori mai mult decât citricele.
Siropul de catina obtinut prin presare la rece, se consuma diluat cu apa minerala sau cu alte lichide, ratia indicata pentru o zi fiind de 3-4 linguri. In cazul eforturilor fizice prelungite sau in cazul eforturilor intelectuale deosebite, portia zilnica se poate dubla. Conform doamnei biolog Maria Pop, acest sirop nu se administreaza seara, intrucat poate tulbura somnul datorita energizarii produse:
“Catina alba este cea mai dotata planta medicinala! Fructele ei ar trebui tratate nu ca simplu aliment, ci ca medicamentenaturale de exceptie, adevarate produse farmaceutice oferite de natura gata preparate prin cea mai curata biosinteza. Asociind fructele de catină cu o nutritie adecvata, putem realiza un tratament eficient, preventiv si curativ. Catina este un biotrofic si un biostimulator de exceptie, un regenerator si un energizant dintre cele mai puternice, calitati datorate existentei in cantitati apreciabile a serotoninei. Serotonina este cel mai important factor antistres continut in fructele de catina. Este un hormon cerebral cu rol vasodilatator, dar şi constrictor, precursor al melatoninei, implicat in sinteza proteinelor si in reglarea nivelului glucozei; este un antioxidant eficace, evita formarea radicalilor liberi, este un bun imunomodulator, stimuland raspunsul imun al in apararea antibacteriana. Serotonina controleaza starea de veghe-somn, raspunsul la lumina-intuneric si procesul de mictiune nocturna”.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
In cazul in care aveti acces la fructele de catina alba va indicam cum puteti sa va preparati singuri:
- Siropul de catina: Se selectioneaza fructelor cu culoarea cea mai portocalie, acestea fiind cele mai bogate în vitamine. Este indicat ca siropul sa se prelucreze in ziua recoltarii fructelor. Fructele se spala, apoi se preseaza. Siropul obtinut se introduce intr-un agitator din inox, unde se adauga zahar sau miere de albine. Compozitia se agita foarte bine pe parcursul mai multor ore, chiar si pana la 10 ore, dupa care siropul se poate pune in sticle inchise emetic.
- O bautura placuta si racoritoare se obtine din 750 g fructe de catina, care se fierb in 6 l de apa si 1 kg de zahar. Dupa racire, se toarna in sticle si se pastreaza la loc racoros.
- Vinul din fructe de catina: Se pun intr un vas de sticla 1 kg fructe zdrobite, peste care se toarna 5 l de apa fiarta si racita si 1,5 kg zahar. Pentru grabirea fermentarii, se recomanda sa se adauge si putina drojdie de vin. Se lasa 15 20 de zile, apoi se decanteaza in sticle, timp in care uleiul portocaliu apare suprafata vinului.
- Ceaiul de catina: se prepara din 1-2 lingurite de fructe de catina, zdrobite oparite cu 250 ml de apa clocotita, lasandu-se la infuzat timp de 30 minute. SE beau 2-3 cani pe zi.Este un ceai vitaminizant de exceptie.
“Fructele de catina contin vitamine liposolubile (A, E, F, D) instabile in mediu acid, cat si vitamine hidrosolubile (C, K, P si intreg complexul B) instabile in mediu alcalin. Convietuirea in fruct a acestor doua tipuri de vitamine, la un pH de 2-3, apare ca un paradox. Studiind fenomenul, cercetatorii au descoperit existenta unor membrane unidirectionale care, atat timp cat nu sunt distruse, pot pastra vitaminele. Asa se poate intelege de ce sucurile, gemurile si alte preparate din fructe de catina alba nu sunt atat de bogate in vitamine precum fructul in sine”, spune dl Stefan Manea, de la Hofigal.
Iata pentru ce este mai indicata catina alba si care sunt actiunile ei:
- Catina alba are actiune nutrivia, revitalizanta si de refacere pentru piele, are un continut bogat in componente nutritive esentiale pentru sanatatea pielii si are ca efect incetinirea procesului de imbatranire.
- Catina alba impiedica imbatranirea. Iata ce spune dna biolog Maria Pop despre utilitatea acestor fructe în geriatrie, “prin conţinutul în acizi graşi nesaturaţi cu rol în producerea de prostaglandine, ele reglează permeabilitatea membranei celulare împiedicînd îmbătrînirea şi ridarea tenului”.
- Catina alba stimuleaza regenerarea pielii si este foarte eficienta in tratamentul arsurilor, ranilor cu vindecare lenta si ulceratiilor.
- Uleiul de catină alba actioneaza pentru vindecarea unor maladii ale pielii precum eritemele, uscaciunea, mancarimile, eczemele, ajutand in vindecarea unor boli
precum psoriazis si Zona Zoster.
- Catina alba este indicata in tratamentul bolilor tubului digestiv, avand un efect de refacere nu numai a pielii de la exteriorul corpului, cat si pe cea din interior.
- Serotonina din fructele de catina au un important factor antistres si sunt cele mai eficiente antitoxine.
- Boabele de catina contin acea substanta numita serotonina, care este un foarte bun stimulent neurotransmitator, este un tonic cerebral si combate stresul.
- Protejand pielea si mucoasele de actiunea nociva a unor radiatii, siropul de catina alba amelioreaza efectele nocive ale chimioterapiei in cazul bolnavilor
de cancer.
- Uleiul de catina este utilizat in tratamentul unor afectiuni precum: ulcerul gastric si duodenal, alergiile, diarea, urticaria, reumatismul, afectiunile neuroendocrinologice, circulatorii, hepatice.
- Are o actiune reconfortanta, chiar cu efecte usor narcotice.
- De asemenea se mai foloseste in alcoolism, anemii, astenie si stres.
- Cu catina se mai trateaza afectiunile oftalmologice, coronariene, hipertensiunea arteriala si gingivitele.
- Prin prelucrari in laboratoarele farmaceutice din catina se obtin tratamente extraordinare pentru tratarea: depresiilor, bolii Parkinson, tumorilor, adenoamelor si leucemiei.
- Mugurii de catina au efect afrodisiac.
- Catina este si un foarte bun antiinflamator si inhiba pofta de mancare in cazul unor tratamente ale obezitatii.
„ Planta asta este o minune lasata de Dumnezeu pe pamant. In aproape 30 de ani de cand mananc zilnic boabe de catina n-am fost niciodata bolnav, iar acum, la cei peste 80 de ani pe care ii am in spate, ma simt la fel ca in tinerete”, este declaratia domnului prof. Victor Cireasa, despre catina alba.Dumitru Raducanu spune ca: ” fructul de catina este o intreaga farmacie intr-un fruct.”
Fructele de catina pot fi consumate ca atare, ca sirop sau ca ceai. Ca si cantitate de consum indicata nu avem o restrictie anume, ci aceasta se consuma atat cat suporta fiecare. Ca si important de retinut este faptul ca tot secretul este sfaramarea intre dinti si mestecarea semintei din fruct, aceasta fiind, de fapt, adevaratul depozit de vitamine. Pentru care eu efect energizant foarte mare si pentru a reusi sa dormiti seara, este bine ca fructele de catina sa se consume numai in prima pare
a zile, efectul fructelor de catina fiind unul mai puternic decat cel al cafelei..
Pe timpul iernii, fructele se pastreaza foarte bine in miere de albine, dar se pot depozita si la loc racoros. Se pot consuma si fructe in stare uscata, cumparate de la Plafar sau de la magazinele naturiste.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 3.75 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News