Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce a discutat ministrul agriculturii cu reprezentantii Turciei

ce-a-discutat-ministrul-agriculturii-cu-reprezentantii-turciei

Joi, 21 martie 2013, ministrul Daniel Constantin a avut o intrevedere cu ministrul Justitiei din Turcia, Sadullah Ergin, la sediul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, se arata intr-un comunicat al Ministerului Agriculturii. La intalnire au participat si secretarul de stat Achim Irimescu precum si ambasadorul Turciei in Romania, Dl. Omur sslendil.


Cu aceasta ocazie, oficialii turci au solicitat partii romane rezolvarea problemei controalelor amanuntite la care sunt supuse toate transporturile provenind din Turcia la produsele de origine vegetala, mai exact fructe si legume, subliniind faptul ca acestea sunt produse perisabile.

Ministerul Agriculturii reaminteste, in comunicat, ca in luna noiembrie a anului 2012 s-a dispus ca echipele mixte ale ANSVSA si MADR sa intensifice verificarile la toate transporturile provenind din Turcia, atat la produsele de origine vegetala, cat si la cele de origine animala, in scopul protejarii consumatorilor romani dar si europeni, sub aspectul sigurantei alimentelor.

Aceasta masura a fost luata ca urmare a descoperirii depasirii limitelor maxime admise de reziduuri de pesticide pentru 120 tone grapefruit, in urma controalelor de rutina efectuate de echipele mixte ale Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor si ale Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Ministrul Daniel Constantin a precizat ca din luna noiembrie si pana in prezent, in urma controalelor amanuntite au mai fost depistate cateva cazuri izolate de depasiri ale limitelor admise, dar ordinul prin care era instituit controlul suplimentar a expirat in data de 15 martie 2013.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


Daniel Constantin a subliniat ca autoritatile romane vor fi vigilente, grija pentru consumatorul roman constituind o prioritate. "Exigentele consumatorilor romani sunt mari si este de datoria noastra sa raspundem acestora. In cazul in care ne vom mai intalni cu situatii de acest gen, vom reveni la intensificarea controalelor", a mentionat ministrul.

Totodata, ministrul Daniel Constantin a adus in discutie si situatia exporturilor romanesti de animale vii din speciile bovine si ovine, de carne provenita de la acestea, precum si masura interzicerii tranzitului rutier pentru ovine destinate tarilor arabe prin Turcia. in acest sens, a amintit numeroasele discutii purtate intre inspectorii veterinari din Romania si omologii turci pe aceasta tema si a mentionat ca industria alimentara romaneasca si zootehnia reprezinta una din principalele sale prioritati.

Ministrul justitiei din Turcia a afirmat ca aceste probleme tehnice este oportun sa fie discutate cu ministrul agriculturii din Turcia in cadrul intalnirii cu ministrul Constantin de la Ankara in data de 30 aprilie 2013.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016