Ce ar trebui să facă cel mai mare producător de vinuri din România să devină și cel mai bogat din industrie, intreaba Money Express. Răspunsul vine de la femeia care știe bine gustul vinului din Vrancea și al unui business de peste 35 mil. euro.
Ca volume produse și vândute, Vincon Vrancea a depășit de mult Murfatlar, nr. 1 pe piața românească de vin în ceea ce privește cifra de afaceri. „De fapt, Vincon a produs dintotdeauna mai mult vin decât Murfatlar“, spune Luchi Georgescu (52 de ani), deținătoarea unui adevărat imperiu în domeniul vinificației, „numai că nu a știut să‑l vândă cu valoare adăugată“. Exact asta încearcă acum să regleze cea care în anul 1999 a preluat producătorul de vinuri Vincon Vrancea, care însă avea o mare problemă: nu avea nici un brand cu care să poată intra în competiție cu ceilalți producători de pe piața locală.
Cât de ascuțită este lupta pentru o poziție de top în clasamentul producătorilor locali de vinuri se vede cel mai bine în acest an, când criza i‑a lovit mai mult sau mai puțin pe toți marii producători. Patronatul Național al Viei și Vinului estimează pentru 2009 o comprimare a pieței la circa 450 mil. euro (valoare similară cu cea înregistrată în 2007), față de jumătate de miliard anul trecut. Scăderea este doar valorică, susține Ovidiu Gheorghe, directorul patronatului, pentru că volumele vândute la nivelul întregii piețe se mențin la cota de anul trecut.
Citeste mai mult in Money Express
Ca volume produse și vândute, Vincon Vrancea a depășit de mult Murfatlar, nr. 1 pe piața românească de vin în ceea ce privește cifra de afaceri. „De fapt, Vincon a produs dintotdeauna mai mult vin decât Murfatlar“, spune Luchi Georgescu (52 de ani), deținătoarea unui adevărat imperiu în domeniul vinificației, „numai că nu a știut să‑l vândă cu valoare adăugată“. Exact asta încearcă acum să regleze cea care în anul 1999 a preluat producătorul de vinuri Vincon Vrancea, care însă avea o mare problemă: nu avea nici un brand cu care să poată intra în competiție cu ceilalți producători de pe piața locală.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cât de ascuțită este lupta pentru o poziție de top în clasamentul producătorilor locali de vinuri se vede cel mai bine în acest an, când criza i‑a lovit mai mult sau mai puțin pe toți marii producători. Patronatul Național al Viei și Vinului estimează pentru 2009 o comprimare a pieței la circa 450 mil. euro (valoare similară cu cea înregistrată în 2007), față de jumătate de miliard anul trecut. Scăderea este doar valorică, susține Ovidiu Gheorghe, directorul patronatului, pentru că volumele vândute la nivelul întregii piețe se mențin la cota de anul trecut.
Citeste mai mult in Money Express
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News