Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce au discutat la MADR ministrul Agriculturii si ambasadorul Austriei

ce-au-discutat-la-madr-ministrul-agriculturii-si-ambasadorul-austriei

Dincolo de aspectele legate de absorbtia fondurilor pentru agricultura si dezvoltare rurala, ministrul Achim Irimescu a facut referire si la principalele probleme ale agriculturii romanesti cum ar fi, anume faramitarea excesiva a terenurilor, lipsa consultantei agricol.


Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Achim Irimescu, l-a primit zilele trecute la sediul MADR pe Gerhard Reiweger, Ambasadorul Republicii Austria in Romania..
 
Diplomatul austriac s-a aratat interesat de viitoarea strategie a Romaniei cu privire la cresterea absorbtiei fondurilor europene pentru agricultura si dezvoltare rurala, precum si de situatia agriculturii romanesti in ansamblu.
 
Ministrul Irimescu a mentionat ca au inceput platile pentru Submasura 6.1 – „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”, program care s-a bucurat de un larg interes printre beneficiari si care urmareste, in mod special, sporirea numarului de tineri ocupati in agricultura, concomitent cu eficientizarea exploatatiilor detinute de catre acestia sub aspectele vizand managementul, asocierea, modernizarea si competitivitatea in cadrul pietei.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Referitor la strategia privind cresterea absorbtiei fondurilor pe Programul National de Dezvoltare Rurala 2014-2020, ministrul Achim Irimescu a identificat, in primul rand, cauzele care au condus la o rata de absorbtie de 88,34%.
 
Printre cauze, demnitarul roman a amintit lipsa cofinantarii afacerilor din agricultura care a condus la numeroase dezangajari si birocratia excesiva regasita in procedurile si cerintele solicitate pentru accesarea fondurilor. Solutiile pentru remedierea acestor situatii contraproductive constau, pe de o parte, in simplificarea birocratiei si a procedurilor pana la o limita care sa nu aduca atingere exigentelor Comisiei Europene privind corectitudinea accesarii fondurilor, iar, pe de alta parte, prin constituirea unui fond de creditare prin intermediul caruia Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale sa poata asigura partea de cofinantare a potentialilor beneficiari.
 
Dincolo de aspectele legate de absorbtia fondurilor pentru agricultura si dezvoltare rurala, ministrul Achim Irimescu a facut referire si la principalele probleme ale agriculturii romanesti cum ar fi, faramitarea excesiva a terenurilor, lipsa consultantei agricole etc.
 
In acest context, ministrul Agriculturii a aratat ca Romania incurajeaza si sprijina, in cadrul tuturor sub-masurilor din PNDR 2014-2020, asocierea fermierilor in vederea comasarii suprafetelor si, implicit, a cresterii competitivitatii acestora, iar in ceea ce priveste consultanta agricola, urmeaza a fi adoptat un pachet legislativ pentru infiintarea camerelor agricole.
 
In aceasta privinta, Romania poate invata din experienta Austriei, intrucat sistemul camerelor agricole este foarte bine pus la punct si are un rol deosebit de important in facilitarea accesului fermierilor la consultanta.
 
Ambasadorul a punctat, de asemenea, faptul ca in Austria exista o stransa legatura intre camerele agricole si institutiile de invatamant, programa educationala fiind adaptata in domeniul agricol in functie de necesitatile comunicate de reprezentanĊ£ii camerelor agricole. In acest sens, domnia sa a oferit sprijin in vederea organizarii invatamantului agricol romanesc.
 
Alte subiecte discutate cu diplomatul austriac au vizat crearea cadastrului in Romania si Legea vanzarii terenurilor agricole. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016