Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce au discutat oficialii din MADR cu reprezentantii Comisiei Europene veniti la Bucuresti

ce-au-discutat-oficialii-din-madr-cu-reprezentantii-comisiei-europene-veniti-la-bucuresti

In data de 6 octombrie 2015, la sediul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a fost primita vizita unei delegatii a Comisiei Europene, condusa de Jerzy PLEWA, director general al Directorate-General for Agriculture and Rural Development (DG AGRI).


Secretarul de stat din cadrul MADR, George Turtoi si conducerea Autoritatii de Management pentru Programul National pentru Dezvoltare Rurala si a Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale au participat la un seminar cu tema „Utilizarea experientei anterioare pentru ȋmbunatatirea managementului Programului National de Dezvoltare Rurala 2014-2020”, in cadrul caruia a avut loc un schimb liber de opinii in ceea ce priveste sistemul de implementare a Programului National de Dezvoltare Ruralain Romania.
 
In deschiderea evenimentului, Mihai Herciu, directorul general al AM PNDR, a precizat ca este foarte important sa avem Directia Generala pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala din cadrul Comisiei Europene ca partener stabil pentru discutii si buna cooperare in implementarea eficienta a Programelor de Dezvoltare Rurala.
 
La randul sau, George Turtoi a punctat demersurile facute de catre Ministerul Agriculturii pentru reducerea ratei de eroare si pentru simplificarea noului PNDR, cu accent pe eliminarea conditiilor artificiale si transparentizarea accesarii fondurilor europene, inclusiv prin crearea unei baze de date cu preturi de referinta pentru beneficiarii PNDR .
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

In cadrul seminarului, au fost prezentate de catre Eugen Popescu, director general al AFIR, lectiile invatate din perioada 2007-2013 privind implementarea PNDR si aspecte tehnice privind reducerea ratei de eroare in gestionarea fondurilor europene. De asemenea, au fost evidentiate elementele de noutate in PNDR 2014-2020, cu accent pe modificarile aparute fata de programarea anterioara.
 
In intervenţia sa, Jerzy Plewa, director general al DG AGRI, a subliniat importanta stabilirii unor reguli foarte clare, simple in sprijinul beneficiarilor, cu o selectie transparenta a proiectelor. De asemenea, oficialul european a mentionat ca banii europeni trebuie cheltuiti in concordanta cu nevoile Romaniei, astfel incat sa existe o orientare catre performanta.
 
In cursul zilei de 6 octombrie 2015, ministrul Agriculturii şi Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, a avut o intalnire bilaterala cu dl Jerzy Plewa, director general DG AGRI.
 
Intre subiectele discutate s-au aflat argumentele privind schemele de plati directe aplicate de Romȃnia si motivarea necesitatii acestora, in special importanta schemelor de sprijin cuplat pentru mentinerea productiei in aceste sectoare, precum si acordarea platii redistributive.
 
In acest sens, raspunsuri detaliate vor fi transmise Comisiei Europene, cu accent pe specificitatea fiecarui sector si argumentele de ordin national care stau la baza implementarii platilor directe. Au mai fost atinse subiecte precum revizuirea Strategiei investitiilor in sectorul irigatiilor PNDR ori crestereala 100% a intensitatii maxime pentru proiectele finantate prin masura 6.4 din PNDR, ȋn cazul micro-ȋntreprinderilor si ȋntreprinderilor mici care desfasoara activitati non-agricole ȋn mediul rural.
 
De asemenea, ministrul Daniel Constantin a solicitat sprijin Directorului General al DG Agri pentru activarea schemei de ajutor de stat care presupune compensarea pierderilor de venit din cauza secetei si posibilitatea de a acorda o plata in avans pentru fermierii afectati.
 
De asemenea, la sediul MADR a avut loc si o masa rotunda cu reprezentantii sectorului agricol privind „Provocarile noii politici agricole comune pentru fermierii din Romania”. Cu aceasta ocazie, au fost abordate subiecte precum platile directe - identificarea fara echivoc a parcelelor si complexitatea schemei de inverzire.
 
De asemenea, s-a discutat despre gestionarea crizelor pe piata cerealelor, a laptelui si a carnii (situatia speciala din zona Marii Negre, presiunile asupra pretului cerealelor). In cadrul discutiilor au fost prezentate probleme si solutii pentru cresterea competitivitatii in sectoarele zootehnie, agricultura ecologica si industrie alimentara, inclusiv prin PNDR. Alte subiecte au vizat identificarea de noi piete precum si schimbarile climatice – seceta si implicatiile asupra sectorului agricol.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016