Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Ce categorii de fermieri pot primi avansuri majorate
Comisia Europeana a inclus alte cinci state, printre care si Romania, pe lista celor care pot creste suma platita in avans fermierilor afectati de conditiile climatice dificile din prima jumatate a acestui an.
Aceasta masura a fost luata in prima parte a lunii septembrie pentru zece state, respectiv Belgia, Cehia, Spania, Italia, Letonia, Lituania, Ungaria, Polonia, Portugalia si Finlanda. Acestora li se adauga acum alte cinci tari - Romania, Croatia, Irlanda, Grecia si Marea Britanie, state care au cerut mai tarziu acest sprijin si care au reactionat dupa ce procedurile pentru primele zece tari erau deja demarate. Astfel, pentru a evita ingreunarea intregului proces, Comisia a decis sa abordeze separat cererile celor doua grupuri de state.
Diferitele conditii climatice dificile, de la seceta la ploi puternice, pe care au trebuit sa le infrunte anul acesta, i-au pus pe fermieri in fata unor dificultati financiare. Permiterea cresterii nivelului platilor efectuate in avans de autoritatile nationale catre fermieri, conform politicii agricole comune, are ca scop ameliorarea problemelor care tin de fluxul de numerar.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
valabila 48h
Acordul acopera platile directe catre fermieri si anumite plati pentru dezvoltarea rurala, care sunt de regula efectuate de statele membre in perioada 1 decembrie — 30 iunie.
Pana acum, statele membre puteau alege sa efectueze in avans, incepand cu 16 octombrie, in fiecare an, pana la 50% din totalul platilor directe, respectiv 75% din cele destinate dezvoltarii rurale. Decizia Comisiei le permite statelor afectate de conditii climatice dificile sa creasca nivelul acestor plati pana la 70% si, respectiv, 85%.
De acum statele eligibile au posibilitatea sa decida singure daca vor profita sau nu de aceasta facilitate legata de normele pentru acordarea in avans a platilor.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 2 voturi