Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce s-a discutat la intalnirea fermierilor cu traderii de cereale

ce-s-a-discutat-la-intalnirea-fermierilor-cu-traderii-de-cereale

Principalul subiect al intalnirii intermediate de ministrul Agriculturii a fost negocierea preturilor la cereale.


Liderii din agricultura si principalii reprezentanti ai companiilor care achizitioneaza cereale s-au intalnit zilele acestea la sediul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si, desi asteptarile fermierilor au fost foarte mari, acestia au ramas cu un gust amar dupa sedinta intermediata de ministrul Daniel Constantin.
 
Preşedintele Federatiei Nationale Pro Agro, Emil Florian Dumitru, isi exprimase anterior nemultumirea, in fata membrilor Comisiei de agricultura si a ministrului Agriculturii fata de pretul de achizitie pe care traderii din Romania il lanseaza in piata la productiile de porumb si de floarea soarelui, precizand ca diferenta dintre porumbul vandut la noi si restul tarilor UE este de peste 50 euro/tona.
 
„Sunt profund nemultumit de modul in care functioneaza filierele de produs in Romania si in care traderii care detin peste 51% din capacitatile de depozitare ale Romaniei inteleg sa creeze un parteneriat cu fermierii romani si sa isi imparta in mod echitabil profitul pe filiera de produs. Spre exemplu, la porumb, discutam astazi la bursa MATIF din Franta de o cotatie bursiera de 180 de euro pe tona, iar in Romania de 160-161 de euro pe tona, pretul la Constanta, adica un pret de achizitie la fermieri de numai 138 de euro pe tona, ceea ce este inacceptabil din punctul meu de vedere ca presedinte de federatie reprezentativa”, a declarat acesta.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Fermierul a explicat ca depozitarii practica, in general, o anumita abordare faţa de agricultorii romani, argumentind ca ofera un preţ mai mic pentru ca vanzarea ar avea costuri suplimentare. „Nu este adevarat si este profund nedrept. Certificatul de depozit ca instrument de garantare a producţiei trebuie utilizat in exclusivitate de catre fermieri, nu de catre depozitari, pentru ca toate riscurile pe productia agricola le are fermierul”,  a mai spus Emil Dumitru.
 
La randul sau, Laurentiu Bacni, presedintele LAPAR, a declarat la finalul intalnirii cu traderii ca „ne-am dus la pomul laudat pentru ca nu s-a discutat ce credeam noi ca o sa fie pe ordinea de zi. Pur si simplu a fost numai o intalnire intre noi si traderii de cereale cu efect zero. Niciodata nu o sa poti sa ajungi la acelasi numitor comun pentru ca ei vor sa cumpere mai ieftin, noi vrem un pret corect”.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016