Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce s-a discutat la MADR intre reprezentantii ministerului si cei ai organizatiilor din sectorul agricol

ce-s-a-discutat-la-madr-intre-reprezentantii-ministerului-si-cei-ai-organizatiilor-din-sectorul-agricol

Ieri a avut loc o prima runda de discutii intre cele doua, parti pe marginea noului PNDR dar si a altor subiect de de actualitate ce tin de sectorul agricol.


Liderii principalelor organizatii din sectorul agricol au participat ieri la o intalnire ce a avut loc la sediul MADR, la intrevedere fiind prezent si ministrul Daniel Constantin, impreuna cu mai multi reprezentanti ai institutiei.
 
Cu aceasta ocazie, reprezentantii LAPAR si Pro Agro au cerut o noua derogare pentru utilizarea neonicotinoidelor.
 Pe 24.05.2013, Comisia Europeana a emis Regulamentul 485/2013 prin care se interzice utilizarea in UE a 3 pesticide folosite la tratarea semintelor unor culturi agricole din cauza riscului de a afecta albinele si alti polenizatori. Este vorba despre utilizarea neonicotinoidelor.
 
La solicitarea marilor fermieri, Romania, prin Ministerul Agriculturii, a solicitat o derogarea, astfel incat utilizarea neonicotinoidelor sa se poata face si in perioada 2013-2014.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Interdictia, valabila pe o perioada de 2, ani incepand cu 1 decembrie 2013, a fost anulata pe teritoriul Romaniei prin decizia Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale care a emis in anul 2014 doua derogari succesive de la aceste prevederi, la presiunea unor asociatii ale fermierilor, permitand comercializarea in continuare a semintelor impregnate cu aceste substante.
 
Pesticidele apartin unei noi clase de pesticide numite neonicotinoide introduse pe piata europeana la inceputul anilor 2000. Apicultorii au constatat efecte negative asupra albinelor prin nectarul si polenul toxic al plantelor crescute din samanta tratata sau prin praful care se ridica la insamantare. Neonicotinoidele provoaca intoxicatii acute si cronice, ducand la depopularile masive ale coloniilor de albine
 
Asociatia, care reprezinta interesele apicultorilor, a cerut Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale sa nu mai emita derogari pentru folosirea neonicotinoidelor pe parcursul anului 2015.
 
Reprezentantii agricultorilor au cerut si rezolvarea problemei cadastrului, mai ales ca s-a anuntat deja ca din 2018, fermierii nu vor mai putea incasa subventia pe suprafata daca terenurile lucrate nu sunt intabulate. In acest sens, este obligatorie finalizarea cadastrului la nivel national intr-un timp cat mai scurt.
 
Totodata, reglementarea pachetului de inverzire pentru ca fermierii romani sa isi poata planifica lucrarile in ferma in asa fel incat sa nu fie afectati de noile reguli privind acordarea subventiilor pe suprafata a fost o alta tema de discutie.
 
Reprezentantii organizatiilor agricole au mai solicitat autoritatilor controale sistematice pentru producatorii ecologici pentru a-i depista pe cei care inseala consumatorii si fac concurenta neloiala fermierilor bio care respecta toate regulile in vigoare, precum si reglementarea transportului agabaritic pe drumurile publice.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016