Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce trebuie sa faca fermierii afectati de seceta pentru a primi despagubiri

ce-trebuie-sa-faca-fermierii-afectati-de-seceta-pentru-a-primi-despagubiri

In sedinta extraordinara de Guvern din data de 23 octombrie a fost aprobata Ordonanta de Urgenta privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru compensarea pagubelor cauzate de fenomenul meteorologic de seceta severa manifestat in perioada aprilie – septembrie 2015.


Ordonanta prevede instituirea unei scheme de ajutor de stat, avand ca obiectiv acordarea de compensatii producatorilor agricoli afectati grav de efectele secetei severe produse in perioada aprilie – septembrie 2015, platile urmand a fi facute pana la finalul anului 2015.
 
Sunt eligibili in cadrul schemei producatorii agricoli inregistraţi in evidenţele APIA cu cerere unica de plata aferenta anului 2015,care sunt declaraţi de APIA, in urma controlului administrativ, eligibili pentru schema de plata unica pe suprafata aferenta anului 2015.
 
Pentru accesarea ajutorului de stat, solicitantii depun la APIA o cerere, copii ale procesului-verbal de constatare si evaluare a pagubelor, ale documentelor de identitate, si, dupa caz, copii ale documentelor de mandatare a reprezentantului si ale actelor necesare desfasurarii activitatii (atestat de producator, certificat de inregistrare la Oficiul National al Registrului Comertului/Registrul national al asociatiilor si fundatiilor sau a actului in baza caruia isi desfasoara activitatea).
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Plata compensatorie se acorda diferentiat, in functie de procentul de calamitare inscris in procesele verbale de constatare si evaluare a pagubelor si de categoria beneficiarului, avand in vedere ca in cazul persoanelor juridice costurile de productie sunt substantial marite (cheltuieli mai mari cu input-urile necesare respectarii tuturor verigilor tehnologice, inregistrare fiscala ca platitori de TVA.)
 
Autorizarea beneficiarilor si sumelor cuvenite precum si inregistrarea obligatiilor de plata se efectueaza dupa primirea deciziei Comisiei Europene privind aprobarea acordarii ajutorului de stat.
 
Se preconizeaza ca de aceste despagubiri vor beneficia circa 173.500 de producatori agricoli, dintre care 165.100 persoane fizice si 8.400 persoane juridice. Valoarea totala a despagubirilor este de maximum 640 de milioane de lei.
 
Se acorda plati compensatorii pentru pierderile de venit survenite la urmatoarele culturi: porumb boabe, floarea soarelui, soia, cartof, sfecla de zahar, legume in câmp, plante de nutret, pasuni si fânete. Pentru culturile prevazute mai sus, suprafata pentru care se acorda ajutorul de stat, aferenta fiecarei culturi, nu poate depasi suprafata determinata in urma controlului administrativ al cererii unice de plata pentru anul 2015, se mai noteaza in proiectul Ordonantei de Urgenta.
 
Ajutorul de stat reprezinta o plata compensatorie care acopera cel mult 20% din pierderea de venit de 100% aferenta culturilor mentionate, plata compensatorie diferentiata in functie de procentul de calamitare inscris in procesele verbale de constatare si evaluare a pagubelor.
 
Fermierii ale caror culturi au fost afectate de seceta si care indeplinesc conditiile de eligibilitate trebuie sa depuna la APIA, pâna la data de 30 noiembrie 2015, urmatoarele documente:
1.     a) copie a B.I./C.I. al/a solicitantului persoana fizica sau, dupa caz, imputernicire/procura notariala si o copie a B.I./C.I. al/a reprezentantului mandatat;
2.     b) copie a atestatului de producator, dupa caz;
3.     c) copie a certificatului de inregistrare la Oficiul National al Registrului Comertului/Registrul national al asociatiilor si fundatiilor sau a actului in baza caruia isi desfasoara activitatea, precum si copie a B.I./C.I. al/a imputernicitului/reprezentantului legal;
4.     d) copie a procesului-verbal de constatare si evaluare a pagubelor;
5.     e) dovada coordonatelor bancare/trezorerie, dupa caz.
 
Documentele trebuie prezentate si in original, in vederea certificarii de reprezentantul APIA, prin inscrierea pe copie a sintagmei „conform cu originalul”.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016