Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Ce va urma dupa finalizarea perioadei de implementare a PNDR 2014-2020
Seful MADR va anuntat ca, incepand cu anul 2021, la nivelul Unuinii Europene va fi implemetat un nou concept pentru sprijinirea investitiilor in sectorul agricol.
„In primul rand, vom abandona Planul National de Dezvoltare Rurala ca si concept, el se va stinge in exercitiul 2021-2027 dat fiind faptul ca exista un nou concept al Politicii Agricole Comune. Se pastreaza cei doi piloni, platile directe si cel de dezvoltare rurala, dar se topesc intr-un nou concept anume acela de Plan Strategic National, care va aduna la un loc cele doua culoare de alimentare europeana, intelegand FEGA si FEADR. Acestea vor aduna la un loc o decizie de a putea transfera de la un pilon la altul sume care pot alimenta prin Planul Strategic National dorintele statale, deciziile, dorintele care izvorasc dintr-o cerinta a satului romanesc si dintr-o nevoie a fermierului roman. Iata deci, ca vom fi nevoiti sa folosim alte mecanisme, alte instrumente. Pentru aceasta trebuie sa ne pregatim si intrebarea se pune cum, pe de-o parte pregatim in lumina dorintei interesului fiecarei tari sa facem o Politica Agricola Comuna care sa convina tuturor acelora care o compun, sa facem instrumente usoare de lucru si sa cream mecanisme care pot sa duca in final la realizarea obiectivului propus de orice tara, prin Planurile Nationale Strategice”, a declarat ministrul Petre Daea.
Totodata, ministrul Agriculturii a subliniat ca procentul de absorbtie pentru fondurile europene accesate prin PNDR 2014-2020 a ajuns la 48%.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
valabila 48h
„Astfel, 2,84 miliarde euro, ce reprezinta plati efectuate din FEADR in perioada 2017-februarie 2019 si 4,801 miliarde euro, intrate in tara in perioada 2017-2019 februarie ca subventii pentru sprijinirea producatorilor agricoli (din Fondul European de Garantare Agricola (FEGA), insumeaza peste 7,672 miliarde euro, fonduri intrate in perioada 2017 - februarie 2019, ce au alimentat spatiul rural din Romania”, mai spune seful MADR.
Ministrul Petre Daea a evidentiat ca principalul obiectiv urmarit pentru noua PAC este trecerea de la conformitate la performanta. Totodata, ministrul a punctat ca in ultima perioada „PAC ne-a ajutat sa ne dezvoltam, fermierii sunt mult mai bine pregatiti”, iar fondurile intrate de la Uniunea Europeana au ajutat agricultura romaneasca se evolueze, motiv pentru care „nu trebuie sa pierdem nicio secunda pentru a construi, impreuna cu celelalte tari, o Politica Agricola Comuna care sa ne avantajeze pe toti”.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 2 voturiIdei de afaceri in agricultura