Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

CE vrea un sistem comun de clasificare a zonelor agricole defavorizate din UE, pentru ajutoare


Comisia Europeană a anunţat că a adoptat marţi o comunicare despre opt criterii care definesc zonele agricole defavorizate şi a cerut statelor membre să efectueze simulări folosind date naţionale pentru a vedea dacă aceste criterii ce ar putea intra în vigoare din 2014 sunt funcţionale, informează NewsIn.

Statele naţionale trebuie să trimită aceste simulări Comisiei până pe 21 octombrie 2009.

Revizuirea legislaţiei în privinţa terenurilor agricole care prezintă handicapuri naturale nu se va referi la zonele montane, care au fost deja clasificate după criterii obiective comune, sau la zonele cu handicapuri specifice (insule sau zone de coastă), care sunt clasificate în funcţie de acestea.
"Zonele agricole cu handicapuri naturale au nevoie de o delimitare mai raţională şi ajutorul trebuie să fie mai bine direcţionat.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

ste în interesul fermierilor ca aceste zone să continue să fie exploatate agricol, astfel încât să prevenim deteriorarea mediului. Obiectivul nu este de a reduce sau de a extinde zonele defavorizate, ci de a stabili un sistem de delimitare clar şi transparent, care să ţină seama de particularităţile unui teritoriu atât de întins şi de divers cum este cel al UE", a declarat comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Mariann Fischer Boel.

În prezent, în UE există peste 100 de criterii naţionale diferite pentru a stabili dacă o zonă poate primi ajutor pentru că este defavorizată.

Subvenţiile UE care susţin exploatarea agricolă în aceste condiţii trebuie să fie rezervate zonelor cu handicapuri naturale grave, care afectează agricultura. Mai mult, în interiorul acestor zone, repartizarea ajutoarelor trebuie să vizeze cu prioritate fermele în care riscul de abandonare a terenurilor este maxim, se mai arată în comunicatul CE.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016