Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Cercetătorii din Anglia au creat primele păsări modificate genetic, rezistente la gripă aviară
Oamenii de ştiinţă din Marea Britanie au creat primii pui de găină modificaţi genetic, rezistenţi la gripă aviară, relatează BBC News, citând un articol publicat în revista de specialitate Science. Oamenii de ştiinţă au demonstrat astfel că se pot crea nenumărate animale de crescătorie modificate genetic şi imune la boli virale. Echipa de cercetători a introdus o genă artificială în celulele puilor de găină, care conţinea şi o tulpină a virusului aviar atenuat. Prin această metodă, păsările inoculate se îmbolnăvesc, dar restul capătă imunitate. Echipa este de părere că modificarea genetică este inofensivă pentru animale şi oamenii care le mănâncă.
Profesorul Helen Sand de la Universitatea din Edinburgh a declarat pentru BBC News că procesul de modificare genetică poate fi o modalitate mult mai bună de prevenire a bolilor decât vaccinarea, deoarece această tehnică are efect chiar dacă virusul suferă mutaţii.
Cercetătorii sunt de părere că această tehnică ar putea fi folosită pentru a proteja orice animal de crescătorie de boli. Scopul final ar fi acela de a crea animale complet imune la boli virale. Procesul de modificare genetică ar putea deveni astfel o alternativă la inoculare, au declarat oamenii de ştiinţă.
Potrivit co-autorului articolului, Dr. Laurence Tiley de la Universitatea Cambridge, ‘procesul de înmulţire selectivă a îmbunătăţit considerabil productivitatea animalelor de crescătorie – însă acum a ajuns într-un punct mort’. ‘Procesul de modificare genetică permite introducerea de noi gene, care nu există în organismul animalelor, dar sunt create pe baza cunoştinţelor noastre amănunţite privind diversitatea moleculară a virusurilor. Astfel putem ataca direct aceste virusuri pentru a le împiedica înmulţirea’.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Însă industria avicolă nu a primit aceste veşti cu zâmbetul pe buze. Peter Bradnock de la Consiliul Avicol Britanic a declarat că este absolut necesar ca această procedură să fie studiată mai îndeaproape pentru a aprecia posibilele efecte pe termen lung, înainte ca producători de alimente să înceapă să folosească această tehnică. Iar Tim Elsdale, producător de produse organice din comitatul East Sussex, a declarat că ar fi mai bine să se pună în aplicare bunele practici agricole, care să prevină cazurile de boală, decât să se creeze animale modificate genetic.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura