Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Lucratorii sezonieri, inlocuiti de roboti in Marea Britanie

lucratorii-sezonieri-inlocuiti-de-roboti-in-marea-britanie

Lipsa fortei de munca grabeste tehnologizarea agriculturii in regatul insular. Marea Britanie a ramas fara romani, bulgari si polonezi care sa se implice in munca campului, asadar s-a apelat la roboti.


Pandemia de coronavirus nu doar ca a creat probleme pentru cei care erau angajati si pentru afaceri, dar a iscat o reala criza cu privire la recoltarea fructelor si a legumelor. Romanii, bulgarii si polonezii intorsi in tarile lor de bastina au lasat planurile fermierilor britanici fara finalizare concreta. Brexit nu a facut decat sa amplifice aceasta problema. Acum, insa, robotii s-ar putea sa salveze situatia.
 
Un nou consortiu, care este sprijinit de furnizorii de alimente proaspete, vor testa roboti in ferme in acest sezon. De asemenea, consortiul si-a propus sa produca si sa introduca pe piata tehnologia necesara, sustine Agricultural Engineering Precision Innovation Centre, unul din coordonatorii proiectului.
 
In prima faza testele cu roboti vor fi efectuate la fermele care cultiva mere, afine, salata si brocoli. Consortiul care include Agri-EPI Centre, alaturi de Universitatea din Lincoln, sindicatul fermierilor National Farmers Union si alte parti, are sprijinul a peste 100 de producatori de alimente proaspete din Marea Britanie.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h
Pandemia de coronavirus a crescut nevoia de automatizare in productia de alimente din cauza intreruperilor inregistrate la abatoare si ferme. Agricultorii europeni au avut dificultati in a-si asigura forta de munca necesare pentru a culege recoltele din acest an, dupa ce masurile de carantina au restrictionat miscarea muncitorilor sezonieri de-a lungul continentului.
 
In cazul Marii Britanii, problema lipsei de muncitori sezonieri este agravata de iesirea din Uniunea Europeana, care i-a facut pe muncitori sa isi caute de lucru in alta parte. Mai putin de o treime din muncitorii emigranti in agricultura ar urma sa ajunga in acest an din cauza coronavirusului.
 
"Aceasta situatie ar putea provoca probleme serioase pentru numeroase sectoare, precum culegerea de fructe si legume, ceea ce pe cale de consecinta va conduce la reducerea alimentelor disponibile in Marea Britanie, intr-un moment in care este mare nevoie de ele", a declarat Simon Pearson, profesor de tehnologie agricola la Universitatea din Lincoln.
 
Desi cultivatorii de fructe si legume au incercat automatizarea si in trecut, dezvoltarea de noi tehnologii poate fi un proces de durata si presupune costuri mai mari pentru fermieri.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016