Lucratorii sezonieri, inlocuiti de roboti in Marea Britanie
Publicat la data de 15 Iun. 2020 in:
Stiri Lipsa fortei de munca grabeste tehnologizarea agriculturii in regatul insular. Marea Britanie a ramas fara romani, bulgari si polonezi care sa se implice in munca campului, asadar s-a apelat la roboti.
Pandemia de coronavirus nu doar ca a creat probleme pentru cei care erau angajati si pentru afaceri, dar a iscat o reala criza cu privire la recoltarea fructelor si a legumelor. Romanii, bulgarii si polonezii intorsi in tarile lor de bastina au lasat planurile fermierilor britanici fara finalizare concreta. Brexit nu a facut decat sa amplifice aceasta problema. Acum, insa, robotii s-ar putea sa salveze situatia.
Un nou consortiu, care este sprijinit de furnizorii de alimente proaspete, vor testa roboti in ferme in acest sezon. De asemenea, consortiul si-a propus sa produca si sa introduca pe piata tehnologia necesara, sustine Agricultural Engineering Precision Innovation Centre, unul din coordonatorii proiectului.
In prima faza testele cu roboti vor fi efectuate la fermele care cultiva mere, afine, salata si brocoli. Consortiul care include Agri-EPI Centre, alaturi de Universitatea din Lincoln, sindicatul fermierilor National Farmers Union si alte parti, are sprijinul a peste 100 de producatori de alimente proaspete din Marea Britanie.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
Oferta Speciala
valabila 48h
Pandemia de coronavirus a crescut nevoia de automatizare in productia de alimente din cauza intreruperilor inregistrate la abatoare si ferme. Agricultorii europeni au avut dificultati in a-si asigura forta de munca necesare pentru a culege recoltele din acest an, dupa ce masurile de carantina au restrictionat miscarea muncitorilor sezonieri de-a lungul continentului.
In cazul Marii Britanii, problema lipsei de muncitori sezonieri este agravata de iesirea din Uniunea Europeana, care i-a facut pe muncitori sa isi caute de lucru in alta parte. Mai putin de o treime din muncitorii emigranti in agricultura ar urma sa ajunga in acest an din cauza coronavirusului.
"Aceasta situatie ar putea provoca probleme serioase pentru numeroase sectoare, precum culegerea de fructe si legume, ceea ce pe cale de consecinta va conduce la reducerea alimentelor disponibile in Marea Britanie, intr-un moment in care este mare nevoie de ele", a declarat Simon Pearson, profesor de tehnologie agricola la Universitatea din Lincoln.
Desi cultivatorii de fructe si legume au incercat automatizarea si in trecut, dezvoltarea de noi tehnologii poate fi un proces de durata si presupune costuri mai mari pentru fermieri.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>