Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cererile de finanţare a investiţiilor pentru modernizarea exploataţiilor agricole depăşesc 350 de milioane de euro


În cadrul celei de-a şaptea sesiuni de cereri de proiecte ce s-a desfăşurat în perioada 1 - 29 octombrie 2010, oficiile judeţene ale Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit au primit 325 de cereri de finanţare conforme, a căror valoare depăşeşte cu 250 de milioane de euro suma totală alocată pentru această sesiune.
Astfel, valoarea totală (finanţare nerambursabilă şi privată) a acestora este de peste 350 de milioane euro. Dintre acestea, 206 cereri de finanţare, în valoare de 171 de milioane euro, privesc investiţii în sectorul vegetal şi 119 cereri, cumulând 179 de milioane euro, vizează sectorul animal.

Cea mai mare cerere de fonduri europene nerambursabile pentru 'Modernizarea exploataţiilor agricole' (Măsura 121) s-a înregistrat la Centrul Regional de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (CRPDRP) 2 din Constanţa. În această zonă, potenţialii beneficiari au depus 99 de cereri de finanţare nerambursabilă, în valoare totală de peste 111 milioane de euro.

Pentru această sesiune au fost disponibile fonduri nerambursabile în valoare de 100 de milioane de euro, dintre care 40 de milioane de euro au fost alocaţi pentru sectorul vegetal iar 60 de milioane de euro pentru sectorul animal. Suma maximă nerambursabilă care poate fi acordată pentru finanţarea unui proiect din cadrul Măsurii 121 este de 1,6 milioane de euro.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Din martie 2008 şi până în prezent, au fost depuse pentru a primi finanţare nerambursabilă din fondurile alocate măsurii de Modernizare a exploataţiilor agricole, 5.545 de cereri de finanţare conforme cu o valoare nerambursabilă de 2,1 miliarde euro. Dintre acestea, 1.834 de proiecte, însumând peste 720 de milioane de euro, au fost selectate pentru finanţarea investiţiilor.

Pentru această măsură de investiţii au fost încheiate până în acest moment 1.501 de contracte, în valoare de peste 521 de milioane euro.

Măsura 121 'Modernizarea exploataţiilor agricole' se încadrează în Axa I - 'Creşterea competitivităţii sectorului agricol şi silvic' şi are ca obiectiv general creşterea competitivităţii sectorului agricol printr-o utilizare mai bună a resurselor umane şi a factorilor de producţie şi îndeplinirea standardelor naţionale şi a standardelor comunitare.

Obiectivele operaţionale se referă la promovarea investiţiilor în exploataţiile agricole din sectorul vegetal şi de creştere a animalelor pentru realizarea de construcţii noi şi/ sau modernizarea construcţiilor agricole existente din cadrul acestora şi a utilităţilor aferente, achiziţionarea de maşini şi utilaje noi, înfiinţarea de plantaţii etc.

Beneficiarii eligibili pentru sprijinul acordat prin Măsura 121 sunt fermierii definiţi conform PNDR ca fiind persoane fizice sau juridice, care practică în principal activităţi agricole - activitate principală conform Certificatului de Înregistrare eliberat de Oficiul Registrului Comerţului - a căror exploataţie este situată pe teritoriul ţării, are o dimensiune egală sau mai mare de 2 UDE, şi care este înregistrată în Registrul fermelor/ Registrul agricol. Astfel, pentru a beneficia de sprijin prin FEADR un solicitant trebuie să aibă ca obiect principal de activitate domeniul agricol, conform Certificatului de înregistrare eliberat de Oficiul Registrului Comerţului, respectiv codul CAEN 01xx.

Solicitantul trebuie să respecte următoarele:
- să fie persoană fizică sau juridică română cu capital privat
- capitalul/ acţionariatul solicitantului eligibil poate fi atât integral din România cât şi mixt sau integral străin;
- să acţioneze în nume propriu.
- să asigure surse financiare stabile şi suficiente pe tot parcursul implementării proiectului.

Toate activităţile pe care solicitantul se angajează să le efectueze prin investiţie atât la faza de implementare a proiectului cât şi în perioada de monitorizare şi pentru care a primit punctaj la selecţie, devin condiţii obligatorii.
În caz că, la verificarea Cererilor de plată sau în perioada de monitorizare, se constată că aceste condiţii nu se respectă, plăţile vor fi sistate iar contractul va fi reziliat.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016