Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cetăţenii UE, informaţi prin acelaşi tip de scrisoare despre gripa porcină


Fiecare familie din România şi din statele UE va primi, de săptămâna viitoare, acelaşi model de scrisoare cu informaţii privind noul virus gripal AH1N1 şi măsurile de prevenire, decizia fiind luată în cadrul întâlnirii miniştrilor Sănătăţii de la Luxemburg, a anunţat, duminică, ministrul Ion Bazac.
La reuniunea de la Luxemburg, fiecare ministru al Sănătăţii a primit în mapă câte un exemplar al scrisorii, tradus în limba oficială a ţării de unde provine, scrie Mediafax. Această scrisoare de informare are acelaşi conţinut, indiferent dacă vizează populaţia Franţei, a României sau pe cea a altui stat membru UE, a explicat Bazac într-o conferinţă de presă.

Distribuţia scrisorii în România va fi realizată gratuit, cu sprijinul instituţiilor statului, din dispoziţia Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Prin această scrisoare oamenii sunt informaţi despre faptul că noul virus gripal AH1N1 (gripa porcină) descoperit recent se transmite de la om la om şi a determinat mai multe cazuri de îmbolnăvire.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Simptomele noii gripe AH1N1 la om sunt, în general, asemănătoare cu simptomele gripei sezoniere umane, respectiv febră asociată cu simptome respiratorii, obligatorii, respectiv tuse seacă, secreţii nazale, apoase. În plus, mai pot apărea alte stimptome, precum alterarea stării generale, senzaţia de oboseală, dureri musculare, dureri de cap, se mai arată în scrisoarea de informare.

În anumite cazuri, este posibilă apariţia unor complicaţii grave chiar şi la persoane sănătoase infectate cu noul virus.

De asemenea, populaţia mai este informată că noul virus gripal AH1N1 se transmite de la om la om în acelaşi mod ca şi virusul gripei sezoniere, prin picăturile de salivă sau secreţii nazale, răspândite de o persoană infectată care tuşeşte sau strănută.

Acest virus se mai poate transmite şi prin atingerea unor obiecte sau suprafeţe contaminate cu picăturile sau secreţiile din nas sau gât provenite de la un bolnav. Transmiterea în acest caz se face prin contactul mâinilor nespălate cu nasul sau cu gura.

Noul virus gripal nu se transmite prin consumul de carne de porc, produse din carne de porc manipulate şi prelucrate termic în mod corespunzător.

În orice situaţie, specialiştii recomandă respectarea practicilor de igienă alimentară corespunzătoare la prepararea alimentelor, precum şi spălarea cu săpun a mâinilor, suprafeţelor şi a echipamentelor folosite după manipularea cărnii crude.

Acest nou virus este sensibil la medicamentele antivirale specifice. Tratamentul antiviral va fi recomandat numai de către medic. Este total contraindicat ca persoanele sănătoase să ia medicamente antivirale ca măsură de precauţie, se mai arată în scrisoarea ce va fi trimisă populaţie.

Tot în scrisoare sunt trecute măsurile de protecţie faţă de infecţie. Astfel, trebuie evitate contactele strânse cu persoanele bolnave, aglomeraţiile şi mulţimile, atunci când oamenii tuşesc sau strănută. De asemenea, vor fi acoperite gura şi nasul cu o batistă de unică folosinţă, ce va fi aruncată după utilizare, iar mâinile vor fi spălate cât mai des cu apă şi săpun.

Persoanele care prezintă simptome de gripă vor rămâne acasă pentru a evita contaminarea celor din jur şi vor anunţa imediat medicul de familie. Orice om ar trebui să aibă acasă o mască pe care să o pună pe faţă, acoperind în acelaşi timp şi gura, şi nasul.

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii se vor întâlni, luni, cu conducerea Consiliului Naţional al Audiovizualului, pentru a stabili forma pe care această campanie o poate lua prin intermediul media audio-video.

Bazac a prezentat, în conferinţa de duminică, materialul susţinut în Guvern privind răspunsul în cazul unei pandemii.

"Ea (raportarea - n.r.) nu cuprinde în mod neapărat informaţii secrete. OMS a avertizat încă de acum doi ani guvernele lumii despre iminenţa apariţiei unei pandemii de gripă. Această informare a fost primită şi de către fostul ministru al Sănătăţii, care a eşuat în a lua măsurile necesare. Stocul de 460.000 de doze antivirale la care am ajuns în prezent putea fi asigurat încă de anul trecut. Din suma alocată de fostul ministru pentru cumpărarea vaccinurilor HPV (împotriva cancerului de col uterin - n.r.) se putea achiziţiona jumătate din rezerva de antivirale necesară, în conformitate cu reglementările OMS. Practic, aici se găseşte explicaţia celor 40.000 de doze care a suscitat atâta îngrijorare. Diferenţa până la 460.000 de doze este efortul recent al echipei actuale de la Ministerul Sănătăţii", a mai spus Bazac.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016