Un nou virus cu potential pandemic, descoperit in China. Se desprinde din H1N1
Publicat la data de 30 Iun. 2020 in:
Stiri China ne poate produce o alta supriza neplacuta, dupa Covid-19. Cercetatorii au identificat un nou virus cu potential pandemic. De data aceasta, insa, noul organism problema se desprinde din H1N1, virusul care ne-a creat situatii neplacute in 2009-2010.
Practic, e vorba de o noua gripa (raceala avansata) care este transmisa de la porci la oameni. A fost descoperita recent si rezultatele cercetarilor au fost facute publice pentru a pregati lumea pentru o noua raspandire a unei boli pentru care nu exista inca leac. Pe langa pesta porcina africana, porcii vor fi acum si suspecti de noul virus.
Virusul se numeste G4 si descinde genetic din tulpina H1N1 aflata la originea unei pandemii in 2009 a carei origine poate fi plasata in Mexic. "Poseda toate trasaturile esentiale care arata o inalta adaptabilitate pentru infectarea oamenilor", au scris autorii, cercetatori de la universitati chineze si de la Centrul pentru prevenirea si controlul bolilor din China.
Cercetarea prezentata este una voluminoasa: din 2011 pana in 2018, 30.000 de prelevari nazale au fost realizate pe porci in abatoare din 10 provincii chineze si intr-un spital veterinar, fapt care a permis izolarea unui numar de 179 de tulpini ale virusului gripei porcine. Cele mai multe apartineau unei noi varietati, care a devenit predominanta la porci incepand din 2016.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
Apoi, cercetatorii au realizat diverse experimente in laborator pe dihori, animale utilizate foarte des in cercetarile asupra gripei, intrucat simptomele lor sunt comparabile cu cele ale oamenilor: aceste animale prezinta febra, tusesc si stranuta.
Expertii au observat ca virusul G4 era cel mai infectios, se inmultea in celulele umane si provoca la dihori simptome mai grave decat alte tulpini virale.
In plus, potrivit testelor in vitro, imunitatea obtinuta dupa contactul cu virusul uman al gripei sezoniere nu ofera protectie impotriva G4.
O alta veste proasta este aceea ca persoanele care lucreaza in proximitatea porcilor si care au fost infectate au fost relativ numeroase, reprezentand un procent de 10,4%, potrivit testelor sangvine care cautau prezenta anticorpilor pentru acest virus. 4,4% din populatia generala pare sa fi fost, de asemenea, contaminata.
Virusul ar fi trecut deja la oameni, raporteaza cercetatorii chinezi, dar nu exista deocamdata dovada ca el poate fi transmis de la om la om, aceasta reprezentand actuala temere a expertilor.
"Pandemiile se produc atunci cand virusurile gripei A cu un nou antigen de suprafata HA devin capabile sa se transmita de la om la om. Ingrijorarea noastra este ca infectiile umane, cauzate de virusul G4, sa nu duca la o adaptare umana si sa nu creasca riscul unei pandemii umane", au concluzionat autorii studiului.
Dupa opinia lor, ar trebui implementat in regim de urgenta un sistem de supraveghere a persoanelor care lucreaza si intra in contact cu exemplarele porcine.
Vaccin pentru H1N1 exista, insa pentru G4 nici macar nu se poate stabili daca este necesar momentan.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>