Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vietnam, aproape de vaccinul impotriva pestei porcine africane

vietnam-aproape-de-vaccinul-impotriva-pestei-porcine-africane

Aprobarea vaccinului impotriva pestei porcine africane testat in Vietnam este aproape, potrivit oficialilor veterinari mondiali si americani, informeaza Reuters.


Acest vaccin ar reprezenta un progres major pentru combaterea bolii mortale care devasteaza in mod regulat fermele de porci din intreaga lume. In ultimii ani, pesta porcina africana a dus la pierderi uriase pe piata globala a carnii de porc, estimata la 250 de miliarde de dolari.
 
Dupa zeci de ani de incercari esuate, acum se pare ca exista rezultate promitatoare. Oamenii de stiinta din SUA au creat doua vaccinuri care au fost testate in mari scheme pilot de companii vietnameze, a declarat Gregorio Torres, seful departamentului de stiinta al Organizatiei Mondiale pentru Sanatatea Animalelor.
 
"Nu am fost niciodata atat de aproape sa obtinem un vaccin care ar putea functiona", a spus Torres. De asemenea, a mentionat ca cele doua vaccinuri sunt "probabil cele mai mari sanse de a reusi" si de a fi autorizate pentru vanzare in intreaga lume.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h
Ambele vaccinuri au primit aprobare in Vietnam pentru utilizare comerciala pilot. Urmatorul pas este autorizarea la nivel national.
 
De asemenea, este posibl sa existe interes pentru achizitiile de precautie in Statele Unite, in ciuda faptului ca tara a fost ferita de acest virus, potrivit secretarului american pentru agricultura, Thomas Vilsack.
 
In ceea ce priveste vaccinurile, acestea nu au putut fi dezvoltate in SUA avand in vedere ca virusul nu este prezent acolo. In acest sens, s-a optat pentru testatrea lor in Vietnam, unde pesta porcina este o amenintare constanta.
 
Pesta porcina africana a fost raportata in aproape 50 de tari si a cauzat aproximativ 1,3 milioane de decese de porci, din anul 2021, arata WOAH intr-un raport.
 
Cercetatorii Departamentului de Agricultura din SUA au analizat rezultatele unuia dintre vaccinuri, NAVET-ASFVAC, pe care l-au dezvoltat impreuna cu compania vietnameza NAVETCO.
 
In urma rezultatelor, vaccinul a aratat un nivel ridicat de eficacitate si niciun risc de siguranta in studii. Aproximativ 600.000 de doze au fost aprobate pentru vanzarile initiale catre crescatorii de porci din Vietnam, dintre care 40.000 "au fost livrate fara probleme de siguranta", potrivit USDA.
 
Livrarea a fost realizata in urma unei mici sincope, cand utilizarea vaccinului a fost suspendata dupa ce zeci de porci au murit vara trecut in urma inocularii in fermele care au utilizat vaccinul nerespectand indicatiile din prospect. Vaccinul a fost administrat la porcii care nu trebuiau inoculati, precum scoafele gestante.
 
Dupa ce s-au reluat livrarile cu o monetizare veterinara adecvata, USDA a precizat ca nu au mai aparut probleme.
 
In cazul NAVET-ASFVAC, acesta este un vaccin cu virus viu atenuat, precum cele utilizate in vaccinarile de rutina pentru copii. Utilizarea vaccinurilor cu virus viu fara licenta in China a ridicat ingrijorarea aparitiei unei noi tulpini de pesta porcina in ulimii ani.
 
Al doilea vaccin testat in Vietnam, AVAC ASF LIVE, a fost livrat la mai multi porci decat NAVET-ASFVAC in cadrul implementarii sale pilot. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016