Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

DSVSA: Trei noi focare de pesta porcina africana

dsvsa-trei-noi-focare-de-pesta-porcina-africana

In ultima saptamana au fost descoperite trei noi focare de pesta porcina aficana. Acestea au fost identificate la nivelul a doua localitati, a anuntat Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Buzau.


Un focar a fost descoperit intr-o exploatatie nonprofesionala dintr-o zona izolata de munte, 16 animale fiind afectate.
 
"In ultima saptamana au fost declarate trei focare de pesta porcina africana, doua sunt pe raza Unitatii Administrativ Teritoriale (UAT) Pogoanele si unul pe raza UAT Panatau. 
 
Exista o presiune virala mare in zona de camp si limitrofa judetului Buzau. Monitorizam cu atentia zona si facem un apel catre populatie de a respecta conditiile de biosecuritate in exploatatii. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
Acum doua saptamani urma sa inchidem un focar, dar in urmatoarea saptamana au fost declarate alte doua focare la Pogoanele si unul la Panatau, fiind afectate un numar total de 20 de capete suine, toate in exploatatii nonprofesionale, 16 doar in Panatau, intr-o zona izolata de deal, munte. 
Toate animalele au fost ucise, ecarisate prin grija primariilor, s-au facut dezinfectiile, sunt in curs anchetele epidemiologice. 
 
Proprietarul de la Panatau nu cred ca va fi despagubit pentru ca nu a respectat conditiile de biosecuritate. In zona de munte nu mai inregistrat focare de pesta porcina africana de vreo 2 ani", a declarat purtatorul de cuvant al DSVSA Buzau, Iulian Moca.
 
DSVSA a postat pe pagina oficiala o avertizare publica privind "evolutia exploziva si tendinta extinderii pestei porcine africane", ceea ce subliniaza ca "activitatea de comercializare a animalelor vii este suspendata pe o perioada nedeterminata in toate targurile de animale autorizate sanitar veterinar de pe raza teritoriala a judetului Buzau".
 
Oficialii atrag atentia ca orice semn de boala la porci trebuie notificat obligatoriu medicului veterinar teritorial. Abandonarea, ingroparea, eviscerarea, transarea, transportul cadavrelor de proci sau hranirea carnasierilor cu carnurile provenite de la cadavre sunt interzise, fiind sanctionate convraventional sau penal. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016