Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

PPA: Colaborare multinationala pentru control si eradicare

ppa-colaborare-multinationala-pentru-control-si-eradicare

Situatia actuala in ceea ce priveste pesta porcina africana devine din ce in ce mai problematica. Mexic, SUA, Republica Dominicana si Haiti au convenit asupra unei strategii comune de eradicare. Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a pus la dispozitie expertiza tehnica a Serviciului National de Sanatate, Siguranta si Calitate Agroalimentara pentru consolidarea serviciilor in tarile afectate.


In aceasta situiatie, colaborarea multipla are drept scop controlul si eradicarea pestei porcine africane. De asemenea, se vizeraza si reducerea riscului de dispersie in alte tari ale continentului american. Astfel, vor fi create grupuri tehnice de lucru pentru consolidarea serviciilor veterinare in regiunile afectate din Caraibe, a raportat Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.
 
Propunerea sefului agentiei federale, Victor Villalobos, a fost prezentata intr-o intalnire virtuala cu omologii sai americani, dominicani si haitieni. Acesta a propus ca expertii Serviciului National pentru Sanatate, Siguranta si Calitate Agroalimentara sa isi impartaseasca experienta in sanatatea animala, masuri antiepidemice si intarirea serviciilor de inspectie la porturi, aeroporturi sau frontiere.
 
De asemenea, acesta a propus si programarea unui exercitiu regional cu scopul de a testa eficacitatea si capacitatea de raspuns a serviciilor veterinare din America si sectoarelor productive. Acest fapt s-a intamplat anterior megasimularii PPA realizate in 2019 in Mexic, unde au fost inclusi observatori din Statele Unite si Canada. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h
In ceea ce priveste consolidarea actiunilor tehnice, in ultimii ani lucrarile au fost desfasurate de organismele internationale precum Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura, Institutul Inter-American de Cooperare pentru Agricultura si Organizatia Internationala Regionala pentru Sanatatea Agricola.
 
In ultimul ani, Mexicul s-a concentrat pe cresterea gradului de constientizare a industriei si a populatiei, potrivit secretarului Villalobos Arambula. Astfel, s-a propus ca in Haiti sa fie stabilite programe cuprinzatoare de diseminare. In acest sens, migratia cetatenilor haitieni care calatoresc cu produse contaminate reprezinta un aspect nerezolvat.
 
Ministrul Agriculturii din Haiti, Charlot Bredy, este de parere ca "in ciuda limitarilor sale financiare, guvernul haitian a muncit din greu pentru a aborda riscurile din unitatile de productie si a instruit peste patru mii de producatori pentru a consolida masurile de biosecuritate si a preveni circulatia animalelor vii. De asemenea, a comentat ca s-au bazat pe laboratoarele din Statele Unite pentru procesul de diagnosticare si, pana in prezent, din 1.984 de probe la porci au fost confirmate 529, in urma carora au fost sacrificate imediat 3.500 de animale", scrie AgroTv.
 
Echiepe tehnice vor incepe de saptamana viitoare schimbul de informatii pentru elaborarea planului de lucru care urmeaza sa fie dezvoltat in acea regiunie din Caraibe, potrivit colaborarii intre ministrii Agriculturii.
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016