Autor: AgroRomania.ro
Publicat in: Stiri

Romania are din nou un numar mare de focare de pesta porcina africana. ANSVSA recomanda luarea unor masuri rapide.
Numarul focarelor active de pesta porcina africana (PPA) a urcat la 620 in aceasta saptamana.
Din totalul focarelor active in 23 septembrie, 19 erau in exploatatii comerciale si 2 in exploatatii comerciale de tip A, fiind afectate un numar de 319.008 porcine.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci
Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
In intervalul 16 - 22 septembrie 2021 au fost inregistrate 46 de focare noi de PPA, cele mai multe in judetul Arad (14). In acelasi interval au fost inregistrate 8 cazuri noi de PPA la mistreti.
In perioada 2019 si pana in prezent au fost stinse 3.452 de focare de pesta porcina africana.
De la prima semnalare a prezentei virusului PPA in Romania, pe data de 31 iulie 2017, si pana in prezent, au fost diagnosticate 5.874 de cazuri la mistreti in 41 de judete. In conformitate cu prevederile europene, cazurile la mistreti se sting dupa cel putin 2 ani de la aparitia lor.
"Din analiza anchetelor epidemiologice reiese ca principalele cauze ale aparitiei focarelor de PPA sunt: cumpararea/vanzarea porcinelor fara documentele legale; scoaterea animalelor din zonele de restrictie; sacrificarea animalelor bolnave fara notificarea medicului veterinar; neanuntarea mortalitatilor/sacrificarilor pentru consum propriu/imbolnavirilor la medicul veterinar; numarul foarte mare de mistreti morti (4079) sau vanati (1795) confirmati cu PPA. Aceste miscari au dus la raspandirea si confirmarea unor focare succesive de PPA si la cresterea presiunii virale asupra exploatatiilor comerciale profesionale de porcine. Aparitia focarelor de PPA succesive duce la prelungirea restrictiilor impuse acestor exploatatii", a subliniat ANSVSA.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News