Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Chinezii vor produce tractoare la Braşov


HOYO – SHK Modern Agricultural Equipment, reprezentantul pentru Europa al Shantuo Agricultural Machinery Equipment, din China, va investi 20 milioane de doalri într-o fabrică de ansamblat tractoare de mică putere în judeţul Braşov, anunţând o produţie de 100.000 de unităţi în perioada 2009-2012, anunta Mediafax.
HOYO – SHK Modern Agricultural Equipment Co Ltd., reprezentant unic pentru Europa al Shantuo Agricultural Machinery Equipment Co. Ltd., va ansambla tractoare la Braşov, pe o platformă industrială de 50.000 metri pătraţi, care va fi deschisă la începutul anului 2009.

Ionel Blănculescu, reprezentantul firmei care a asigurat consultanţă companiei HOYO pentru investiţia de la Braşov, a prezentat, luni, într-o conferinţă de presă, detaliile proiectului, a cărui valoare se va ridica la 20 de milioane de dolari.

Investiţia presupune crearea unei platforme de montaj al tractoarelor, kit-urile pentru aceste utilaje urmând să fie aduse din China.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Pentru început, vor fi angajaţi 150 de muncitori, numărul lor urmând să crească până la 500, odată cu extinderea fabricii. Investitorii promit să angajeze oameni din rândul disponibilizaţilor de la fosta uzină Tractorul, consultantul proiectului precizând că "existenţa mâinii de lucru şi experienţa internaţională a fostei uzine de tractoare de la Braşov este unul dintre elementele care au atras atenţia concernului chinez".

Platforma pe care se vor ansambla tractoarele se va întinde pe o suprafaţã de 50.000 de metri pătraţi, însă locul în care va funcţiona fabrica nu a fost stabilit, fiind luate în calcul trei variante.

"În 3 decembrie o delegaţie de la HOYO SHK se va deplasa la Braşov pentru a vedea locaţia câştigătoare din cele trei, iar la începutul anului vom pune bazele platformei de montaj. Este o investiţie de tip greenfield, în maximum şase luni va fi gata fabrica şi se vor face deja tractoare în 2009", a precizat Ionel Blănculescu, fost ministru pentru coordonarea autorităţilor de control.

Blănculescu a menţionat că producătorul chinez se va orienta în special pe producţia de tractoare de 20-30 de cai putere, având în vedere că pe piaţa românească peste 65% dintre tractoare au 65 de cai putere sau mai mult.

"În România există 174.000 de tractoare pentru agricultură. Dintre acestea, 80% şi-au îndeplinit deja norma, fiind uzate fizic şi moral. În plus, România are 9 milioane de hectare suprafaţă arabilă, deci fiecărui tractor îi revine 54 de hectare. La nivelul Uniunii Europene, această normă este de 12 hectare/tractor sau chiar mai puţin. De aceea, în România este nevoie de aproximativ 40.000 de tractoare. În aceste condiţii, pentru producătorul chinez piaţa românească este una extrem de atractivă", a explicat Blănculescu.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016