Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ciobanii au reclamat Ministerul Agriculturi la DNA

ciobanii-au-reclamat-ministerul-agriculturi-la-dna

Acestia sustin ca banii europeni ar fi fost impartiti preferential, in loc sa ajunga la adevaratii fermieri.


Cativa crescatori de oi au venit miercuri la Bucuresti pentru a depune o plangere la DNA impotriva MADR, cerand ca ministerul, dar si ANSVSA sa fie verificate, pentru ca in aceste institutii s-ar fi comis ilegalitati.
 
„Pana acum am depus doar petitii, astazi am facut o plangere pentru neregulile care s-au gasit si pentru neregulile care s-au facut: fonduri europene date pe nedrept. Banii ajung unde nu trebuie. In structurile mafiote sau in structurile organizate, in asa fel incat noi nu mai putem beneficia de nimic si nu mai putem trai in aceasta tara. Banii vin de la UE pentru noi, pentru fermieri, nu sa ajunga la primarii, la acei baroni locali”, a declarat unul dintre ciobani.
 
Acestia sustin ca anumiti crescatori de animale au dobandit certificate de origine falsificate si ca ar exista adevarate retele judetene si nationale, care au schimbat intre ele animalele sau doar hartiile. Sunt numeroase cazuri in care aceeasi familie detine mai multe crescatorii, fara sa detina numarul real de animale declarat.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Ciobanii spun ca suma fraudata este foarte mare si este cuprinsa intre 500 de milioane si un miliard de euro, anual, iar
cei care au folosit documente false si doar au simulat efectuarea de tranzactii, au achitat cu titlul de mita, 30% din suma primita de stat.
 
Inainte de a depune plangerea la DNA, cei trei ciobani au facut un drum si la Bruxelles si le-au cerut şi autoritatilor europene sa verifice situatia subventiilor pentru oile din Romania.
Ca raspuns la acuzele aduse de ciobani, MADR a remis un comunicat in care se sustine ca plangerile ciobanilor sunt nefondate.
 
„Cei patru crescatori de ovine, respectiv Danuletiu Gheorghe, Coc Marius, Petrescu Daniel, Sterp Ioan, au fost de mai multe ori la MADR prezentand conducerii Ministerului o serie de probleme cu care se confrunta sectorul din care provin. De fiecare data, prezenta lor la MADR a fost dupa alte intalniri a reprezentantilor crescatorilor de ovine cu conducerea Ministerului. Cu toate ca MADR a sustinut un dialog constant si permanent cu toti crescatorii de ovine din Romania, sugerandu-le sa participe impreuna la dialogul institutional, din nefericire, acest lucru nu a fost posibil”, se arata in comunicat.
 
„Cei trei crescatori de ovine au fost tot timpul primiti si ascultati de conducerea MADR, ocazie cu care s-au intocmit note cu realizarea unui grafic de urmarire a ducerii la indeplinire a celor stabilite in comun. Asa se face ca Ministerul Agriculturii a pus in miscare structurile abilitate (control, directia zootehnica, toate celelalte cu raspundere in domeniu, etc.) angrenand si alte institutii in rezolvarea problemelor sesizate. Actele de control care au fost incheiate si unde s-au dovedit nereguli au fost transmise organelor de drept (a se vedea adresa MADR 244850/1/10.08.2017 adresata IPJ Arges si care face obiectul DP R 617933/24.08.2017). La fiecare intalnire pe care oficialii MADR au avut-o cu cei in discutie, primul element prins in agenda a fost acela de a spune ce s-a facut concret fata de cele stabilite in intalnirea anterioara. Noi, MADR, asa intelegem si practicam dialogul, in respect pentru toti cei cu care interactionam, indiferent din ce sector, pe cine reprezinta sau cine sunt si aceasta pentru ca asa consideram noi ca suntem in slujba agricultorilor. Nu intelegem de ce in urma discutiilor pe care le-am purtat de fiecare data la MADR cu Danuletiu Gheorghe, Petrescu Daniel, Sterp Ioan, acestea se incheie cu o prezentare trunchiata in mass-media. Este dreptul lor sa se exprime liber, dar si al MADR sa detalieze in respect pentru corecta informare a opiniei publice subiectele abordate in cadrul sedintelor”, se mai arata in document.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016