Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ciobanii vor cere o nouă derogare pentru a-şi putea vinde produsele în pieţe de la 1 ianuarie


Crescătorii de ovine vor cere, la începutul anului 2009, o nouă derogare sau chiar renunţarea la ordinul 301 al ANSVSA privind înregistrarea activităţilor de vânzare directă a produselor alimentare de origine animală, motivând prin lipsa banilor pentru investiţii, a declarat Marcel Andrei.

Preşedintele Federaţiei Crescătorilor de Ovine din Sibiu, Marcel Andrei a declarat pentru NewsIn, că fermierii nu au bani să facă investiţiile necesare pentru a îndeplini condiţiile ordinului 301 şi nu vor putea să se înregistreze.

"Foarte puţini au reuşit până în prezent să se ridice la nivelul cerinţelor ANSVSA şi să se înregistreze şi doar 3% din cei care practică oieritul vor avea bani să facă investiţii până la expirarea derogării, restul urmând să îşi înceteze activitatea dacă va fi menţinut ordinul", a spus Marcel Andrei.

Acesta a adăugat că ţăranii se gândesc deja să îşi vândă animale, dacă nu îşi vor mai putea vinde produsele.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


Potrivit lui Marcel Andrei, reprezentanţii tuturor cresătoriilor de ovine din ţară vor avea o întâlnire în data de 4 ianuarie 2009, în care va fi rediscutat ordinul 301 şi se va pune la punct un nou plan cu doleanţele fermierilor, ce va fi prezentat Ministerul Agriculturii si Dezvoltării Rurale (MADR) şi se va cere o nouă derogare sau, în cel mai bun caz, renunţarea la ordin.

De asemenea, Preşedintele Federaţiei Crescătorilor de Ovine din Sibiu, a adăugat că vor cere o mărire a subvenţiilor acordate crescătorilor de oi până la nivelul Uniunii Europene, menţionând că în prezent se primesc 44 de lei pentru ovine, ceea ce înseamnă 30% din media UE.

La începutul anului 2007, ANSVSA a emis un ordin prin care era interzisă comercializarea produselor primare, lapte, brânză, carne, la nivel naţional, vânzarea fiind permisă doar pe raza judeţului.

Ulterior, potrivit unui proiect emis de Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), produsele au putut fi comercializate pe piaţa naţională, în acest sens fiind acordate derogări în ceea ce priveşte respectarea normelor europene privind igiena produselor produselor alimentare. Derogarea expiră însă la 1 ianuarie 2009.

Începând cu această dată, cei care practică oieritul trebuie să respecte unele măsuri de igienă cum ar fi aceea că la stână trebuie să existe o sursă de apă potabilă, precum şi facilităţi pentru spălarea mâinilor, respectiv mijloace igienice de uscare a mâinilor. De asemenea, trebuie să existe o ventilaţie naturală adecvată şi facilităţi pentru evacuarea corespunătoare a aburilor şi a vaporilor. Totodată, potrivit ANSVSA, în stână trebuie să se asigure iluminat natural sau artificial.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016