Noi beneficii pentru crescatorii de ovine: Export de berbecuti prin Casa Unirea
Publicat la data de 04 Sep. 2023 in:
Stiri Crescatorii de ovine vor avea la dispozitie o serie de centre de colectare si procesare a carnii dezvoltate prin Casa Unirea pentru a putea face export de berbecuti in conditii avantajoase.
Casa Unirea se va ocupa si de distributia produselor, mai ales catre tarile arabe potrivit anuntului facut de ministrul Agricutlurii Florin Barbu.
"Trebuie sa dezvolti, sa construiesti pe Casa Unirea. Va dau un exemplu, in sectorul ovin cred ca nu ar trebui sa mai lasam fermierii sa stea plecati prin toate tarile arabe, sa stea plecati prin Maroc, sa stea plecati si nimeni sa nu ii bage in seama. Eu prin Casa Unirea mi-as dori foarte mult sa fac anumite centre tampon prin care berbecutii colectati de la fermierii romani sa intre in aceste centre.
Fermierii romani trebuie sa isi primeasca banii pentru a putea sa-si dezvolte in continuare afacerea, iar Casa Unirea sa aiba distributia catre aceste state, printr-un protocol incheiat corect, in asa fel incat fermierii sa nu aiba intarzieri la plati, asa cum s-a intamplat, sa se faca exporturi si fermierii sa-si recupereze banii foarte greu, vorbim de 90 si chiar de 120 de zile", a spus ministrul Barbu.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
Oferta Speciala
valabila 48h
De asemenea, oficialul MADR a incurajat asociatiile de crescatori de animale sa se inscrie in programul Investalim. In acest fel, se vor crea abatoare de sacrificare si centre de procesare-ambalare pentru a putea merge cu marfa sub forma de carcasa sau ambalata ca piesa.
"Este un lucru foarte important. In asociatiile de ovine sunt foarte grupati si cred ca ii voi convinge, ii voi pune la masa, pentru ca atata timp cat noi investim si dam bani, pe de o parte pe SCZ, pe de o parte pe ANT, pe de o parte pentru a crea si a mentine ameliorarea si rasa foarte buna in Romania, cred ca aceste cooperative care tot timpul primesc o finantare de la bugetul de stat au si ele obligatia sa faca aceste investitii, mai ales ca acestea vin cu un sprijin foarte mare, v-am spus, si cu o intensitate de 70%", a adaugat Florin Barbu.
In conditiile in care nu exista finantare suficienta pentru crearea acestor abatoare mari de sacrificare si de procesare a carnii de oaie, se poate intra pe Casa Unirea si cu un parteneriat privat.
"Daca facem abatoare mici, nu suntem si nu vom fi competitivi niciodata. Dar asta-i responsabilitatea Ministerului Agriculturii: de a integra acesti fermieri pentru a realiza aceste obiective de investitii majore", a concluzionat ministrul Florin Barbu.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>