Autor: Redactia Agroromania
Publicat in: Stiri

MADR a pus in dezbatere publica un proiect pentru aplicarea unui program national multianual, INVESTALIM, aferent perioadei 2023 - 2026 de dezvoltare si modernizare a industriei alimentare.
Programul va fi derulat de catre MADR prin Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale, bugetul alocat fiind de 2,9 miliarde de lei.
Cu sprijinul acestuia se vor acorda ajutoare de stat regionale pentru sustinerea investitiilor in achizitionarea de active pentru infiintarea de unitati noi, extinderea capacitatii unei unitati existente, diversificarea productiei prin fabricarea unor produse noi.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Aceste investitii trebuie sa indeplineasca cumulativ, urmatoarele criterii:
a) sa aiba o valoare totala, fara TVA, de minimum 2.500.000 lei, respectiv echivalentul a aproximativ 500.000 euro
b) sa demonstreze eficienta economica si viabilitatea pe toata durata implementarii investitiei si inca 5 ani de la data finalizarii acesteia
c) sa indeplineasca indicatori cantitativi si calitativi stabiliti
d) sa genereze contributii la dezvoltarea regionala, prin plata de taxe si impozite la bugetul consolidat al statului si la bugetele locale, pentru perioada implementarii investitiei si inca 5 ani de la data finalizarii acesteia
e) sa genereze un efect multiplicator cuantificabil in economie prin atragerea altor investitii conexe si dezvoltarea furnizorilor locali de produse si servicii
f) intreprinderea are obligatia de a mentine in stare de functionare investitia initiala realizata, pentru o perioada de cel putin 5 ani de la data finalizarii acesteia
In ceea ce priveste beneficiarii, acestia sunt operatori economici si trebuie sa asigure o contributie de cel putin 25% din costurile totale ale proiectului.
De asemenea, beneficiarii pot contracta finantari de la institutii de credit. Finantarile se acorda cu respectarea normelor interne proprii ale institutiilor de credit, in baza unui contract de credit.
Cuantumul ajutoarelor de stat se stabileste cu respectarea conditiilor prevazute de HG 311/2022 privind intensitatea maxima a ajutorului de stat regional in perioada 2022 - 2027, pentru investitiile initiale.
In plus, AFIR emite acorduri de finanatare pana la data de 31 decembrie 2026, platile efectuandu-se pana la data de 31 decembrie 2031.
In prezent, proiectul poate fi consultat pe site-ul MADR.

Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Votati articolul
Nota: 4 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News