Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Cioloş la Comisia Europeană: Ce câştigă şi ce riscă România
Formarea noii Comisii Europene intră pe ultima sută de metri, odată cu reconfirmarea lui Jose Manuel Barroso pentru un nou mandat în fruntea acesteia, în 15-16 septembrie. Deşi nu a fost confirmat oficial, fostul ministru al Agriculturii, Dacian Cioloş, este prima opţiune pentru viitorul comisar al României.
Şansele ca România să impună un comisar european pe portofoliul Agriculturii depind de modul în care diplomaţia românească va trata negocierea cu membrii Uniunii, declara, la începutul lunii, preşedintele Traian Băsescu. Cioloş se bucură de sprijinul Franţei şi Italiei, precum şi al ţărilor ce susţin aceeaşi viziune ca şi România asupra politicii agricole a UE, potrivit ministrului de Externe, Cristian Diaconescu.
“Este o candidatură solidă, care a fost bine susţinută încă din momentul demarării discuţiilor referitoare la propunerea României pentru un comisar european”, a declarat pentru Business Standard eurodeputatul PDL Cristian Preda.
Profilul lui Cioloş este compatibil cu exigenţele unei funcţii de comisar european datorită pregătirii sale în acest domeniu, a subliniat reprezentatul PDL. Ministru al Agriculturii în guvernul Tăriceanu, Dacian Cioloş este expert în mecanismele europene de profil. În 2002 a făcut parte din delegaţia Comisiei Europene la Bucureşti, ca expert SAPARD, iar în 2005 a devenit consilier al ministrului, reprezentant în Comitetul Special Agricol la Consiliul European. De numele lui Cioloş se leagă şi protejarea mărcilor de produse tradiţionale româneşti (salamul de Sibiu), prin alinierea la normele europene de înregistrare a specialităţilor tradiţionale. Potrivit fostului consilier prezidenţial Dan Petre, cercetător în cadrul Institutului Diplomatic Român, punctele forte ale lui Cioloş sunt experienţa profesională şi faptul că este un bun cunoscător al mecanismelor europene în domeniul agriculturii.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Citeste mai mult in Business Standard
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura