Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cioloş: PNDR, util dacă promovarea sa ajunge la publicul-ţintă, cred că MAPDR va găsi soluţii bune


Fostul ministru al Agriculturii Dacian Cioloş a declarat, vineri, agenţiei MEDIAFAX, că promovarea PNDR este utilă în măsura în care ajunge la publicul-ţintă vizat de cele peste 20 de categorii de proiecte, în special fermierii tineri, proprietari de ferme de subzistenţă sau de mici afaceri în mediul rural.

"Cred că ar fi foarte util să se identifice modalităţi prin care informaţia specifică, pentru accesarea unor proiecte privind tinerii fermieri, fermele de semi-subzistenţă, deschiderea unor mici afaceri în mediul rural , activităţi sociale în mediul rural, sa ajungă la publicul-ţintă specific, vizat de aceste masuri, într-un mod cât mai direct şi clar", a declarat fostul ministru.

Oportunităţile oferite de PNDR (Programul Naţional de Dezvoltare Rurală -n.r.) trebuie să fie cunoscute de "cei cu idei şi iniţiativă în dezvoltarea unor afaceri în agricultura sau în economia rurală", crede Cioloş, care s-a declarat convins că actuala conducere a ministerului va găsi "cele mai bune soluţii" în acest sens.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

"Nu am îndoieli sau suspiciuni în privinţa utilizării corecte a fondurilor de promovare a Programului Naţional de Dezvoltare Rurală", a precizat preşedintele Comisiei prezidenţiale pentru politici publice de dezvoltare a agriculturii în România, adăugând că nu pune "la îndoială capacitatea profesională şi buna credinţă a celor de la minister în legatură cu corecta şi eficienta utilizare a acestor fonduri".

Fondurile sunt prevăzute în cadrul PNDR cu destinaţia specifică de promovare, încă de la elaborarea şi aprobarea acestui program de către Comisia Europeană, în 2008, a subliniat Cioloş.

El a spus că fondurile, prevăzute din 2007 pentru promovarea PNDR sunt utile atât pentru sporirea notorietăţii programului, dar şi la îmbunătăţirea calităţii proiectelor depuse la agenţia specializată, calitatea asigurată şi prin "transmiterea unor informaţii suficient de detaliate, specifice, pe categoriile de beneficiari potenţiali". Una din finalităţi ar fi şi reducerea birocraţiei procesului de elaborare şi contractare a proiectelor, a adăugat Cioloş.

"Cred că ar fi foarte utilă o corelare a activităţilor prevăzute de acest program de promovare a PNDR cu programul care prevede susţinerea financiară a formării unei Reţele de dezvoltare rurală, ce urmează să sprijine constituirea şi punerea în reţea a unor Grupuri de Acţiune Locală (parteneriate public-privat în mediul rural, pentru susţinerea unor strategii de dezvoltare rurală locală) in cadrul programului LEADER ", a mai comentat, pentru MEDIAFAX, fostul ministru.

El a mai spus că reţeaua grupurilor de acţiune locală - care urmează să fie susţinută de un buget de aproape 30 de milioane de euro - ar putea fi folosită şi pentru susţinerea unor acţiuni de promovare a PNDR printre potenţialii beneficiari din mediul rural.

Programului Naţional de Dezvoltare Rurală a fost lansat în luna martie a anului trecut, România beneficiind, prin intermediul acestuia, de fonduri UE de circa opt miliarde euro, până în 2013, la care se adaugă contribuţia statului român, de 20% din valoarea totală a proiectelor, reprezentând circa două miliarde de euro.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016