Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ciolos: Un instrument nou pe care vi-l propunem este legat de gestiunea riscului in agricultura si care poate fi sustinut din PNDR

ciolos-un-instrument-nou-pe-care-vi-l-propunem-este-legat-de-gestiunea-riscului-in-agricultura-si-care-poate-fi-sustinut-din-pndr

Comisarul european pentru agricultura si dezvoltare rurala, Dacian Ciolos, a sustinut ca din 2014, agricultorii romani vor putea beneficia de un nou instrument pentru gestiunea riscului in agricultura, pentru care va exista si o finantare prin Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR).


“Un instrument nou pe care vi-l propunem este legat de gestiunea riscului in agricultura si care poate fi sustinut din PNDR. Sa zicem, de exemplu, ca LAPAR isi constituie un fond mutual pentru situatii in care veniturile sunt reduse substantial, fie datorita unor calamitati naturale fie datorita variatilor de preturi pe piata si constituie acest fond mutual. In momentul in care utilizati fondul mutual ca sa compensati pierderile, la un euro din fondul mutual constituit de dumneavoastra puteti lua 65 de eurocenti din PNDR. Fondul plateste un euro pentru agricultor si agricultorul primeste un euro si 65 de centi. Nu cred ca exista in lume banca care poate sa dea o dobanda de genul acesta, de 65%, bani pusi deoparte pentru situatii dificile. Ganditi-va cum se pot face unul sau mai multe fonduri mutuale la nivel national” a detaliat Ciolos.

Comisarul a mai vorbit si despre o alta noutate din cadrul PNDR 2014-2020, si anume despre faptul ca proiectele de inovare si cercetare aplicate in productie vor putea fi sustinute financiar. “Puteti folosi investitii sau surse financiare din PNDR pentru a face legatura intre dumneavoastra ca producatori si institutii de cercetare de stat si private. Pentru prima data avem o linie bugetara specifica pentru cercetarea in agricultura la nivel european” a declarat comisarul european, Dacian Ciolos.

O adnotare pe aceasta tema ar fi declaratia de la sfarsitul lunii martie a Ministrului Agriculturii, care preciza ca primul fond mutual din tara noastra, destinat acoperirii pierderilor din agricultura, ar putea fi format pana la sfarsitul lunii iunie 2013.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h





Sursa foto: www.sxc.hu
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016