Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cititor BIOPRODUCT: Cultivatori de cartofi, achiziţionaţi material genetic românesc!


Stimati domni, care va tot dati de ceasul mortii si nu faceti decat sa va lamentati. Sunt manioasa pe stilul tipic romanesc de a-si plange de mila: "nu-s cartoooofi, sistemul e distruuuus, aoleeeeu, cade drobul de sare!" Stimati domni, daca tot sunteti cocotati acolo sus, de unde mai puteti face cate ceva (dorinta sa fie), de ce stati cu mainile in... buzunar? Stiu, e mai simplu sa ne vaicarim decat sa cautam si gasim solutii. Pentru ce trebuie cumparat de la "ei"?! De ce nu ne uitam in jurul nostru, mai aproape (ca bani vorbind)??!!
Din nou "ne pute"? Ne pute ca e bulgaresc? ne pute ca e rusesc, ucrainean???!!! Pai de ce, stimati domni cocotati? Exista material semincer ne modificat genetic, rezistent la Colorado si mana, de ce nu incercam sa achizitionam o mica baza pe care s-o inmultim, si asa in timp sa ne formam propria baza genetica??!!

Cum? simplu, dintr-un kilogram de samanta putem inmulti (simplu ca buna-ziua, prin taierea in bucati, fiecare cu cate 1-2 ochi) cat sa avem si de una si de alta! E drept ca e nevoie si de timp, corect, dar cine ne grabeste? Daca stam sa bazaim si sa ne stergem cu dosul mainii mucozitatile de sub nas, nu se intampla nimic.

Exista (sper ca sunteti la curent, asa mi-ar placea sa cred) o Banca de resurse genetice vegetale la Suceava, cu o directoare inimoasa si desteapta in persoana doamnei dr. biolog Silvia STRATRAJERU, care depune o munca titanica pentru salvarea semintelor traditionale. De ce nu incercati sa conlucrati? E asa de complicat? Sigur va va putea pune la dispozitie ceva material semincer de cartof zdravan, neaos, pe care, cu toate cunostintele de specialitate, ale dvs, ale altor cunoscatori, nu neaparat specialisti, ca am vazut ce fac asa zisii "specialisti" cu aere docte (habar n-au de nimic!!!) purcedeti la inmultirea acesti material si, treptat dar sigur, se va putea ajunge si la un rezultat pozitiv.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cautati, printre potentii pe care-i cunoasteti, investitori seriosi in astfel de actiune, nu se poate sa nu mai existe NIMENI. Accesati, cu pile, fara pile, cum oti sti bani europeni pentru a pune pe picioare asa lucrare benefica.

Invatati pe cei mai putin norocosi, sau mai putin cunoscatori, ca exista alternative deloc costisitoare si totodata aducatoare si de beneficii pamantului, de crestere a acestei culturi, fara un efort prea mare, folosit din vremuri vechi de catre taranii nordici (in Rusia dar si Finlanda a revenit acest mod de cultivare) sub paie sau material organic.

Trebuie doar dorinta de agasi alternative. Sa nu veniti si sa-mi afirmati: "UIE"nu permite, nu vrea, nu ne lasa sau mai stiu eu ce tampenii! Lasati Dumnezeului "capu' plecat-sabia nu-l taie"! Ridicati-va privirile din pamant si din propriile buzunare si miscati ceva!

Deocamdata ma opresc aici, si sper din suflet sa faceti ceva. Eu una stiu ca pe cont propriu am inceput si voi continua impreuna cu mana mea de prieteni sa incercam marea cu degetul! Dumneavoastra? Coborati din turnu' in care va e bine si misunati prin coclauri sa gasiti ce e de gasit! Poate la urmatoarea interventie, sa va zic si: "cu stima", dar deocamdata va spun doar "noroc si succes"!

Svetlana Popescu din Bucuresti
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016