Exclusiv
Publicat in: Stiri
Staţiunea de cercetare legumicolă Buzău a elaborat un portofoliu de 40 de creaţii specifice româneşti care acoperă majoritatea speciilor de legume pe care le multiplică pentru producătorii autohtoni şi străini. "Legumele româneşti sunt mai gustoase şi mai sănătoase, sunt produse pe terenuri mai puţin tratate cu produse chimice, în ameliorare. Refuzăm ideea de a produce legume cu rezistenţă mare la păstrare, deoarece consumatorii ştiu că hibrizii străini au foarte multe substanţe uscate şi sunt lignificate în interior, iar cercetătorii noştri şi-au propus să nu realizeze în ameliorare asemenea soiuri", a declarat, pentru Agerpres, directorul staţiunii, Iulia Ştefănescu.
Staţiunea de la Buzău este "singura unitate de multiplicare, celelalte au dispărut prin dispariţia terenurilor, în condiţiile în care producerea de seminţe se mai realiza în staţiunile legumicole Bacău, Iernut şi Institutul naţional de la Vidra. De asemenea, staţiunea buzoiană are un portofoliu complet, format în mare parte din creaţii ale cercetătorilor locali, începând cu tomatele, ceapa, varza, castraveţii, pătrunjelul, morcovul, ţelina, spanac, fasole de grădină. Printre soiurile performante se numără tomatele Buzău 47, Buzău 22, Buzău 50, cu calităţi gustative deosebite. Creaţii mai noi sunt tomatele de industrializare Cristinica, tomatele tip prunişoară Darsirius, tomate tip cireaşă, Chery, dar şi hibridul timpuriu Siriana".

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


Totodată, cercetătorii au lansat ceapa roşie de Buzău, Savuros, cu calităţi gustative deosebite şi cu rezistenţă la păstrare peste iarnă, dar şi un nou soi de varză, renumita varză de Buzău, în trei variante - varza de Buzău, varza buzoiană şi Măgura. "Soiurile de varză sunt foarte căutate de gospodine şi patronii de pensiuni, au calităţi gustative deosebite, o fineţe a frunzelor specifică, cu o foaie foarte fină, numai bună la împachetat sarmale, dar din păcate nu putem satisface toate comenzile", a spus Iulia Ştefănescu. Ea a mai adăugat că soiurile româneşti sunt din ce în ce mai apreciate de gospodine, dar şi de bucătarii români sau străini.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Pesta porcina africana s-a extins si in judetul Buzau
Pesta porcina africana s-a extins si in judetul Buzau
Institutul de Diagnostic si Sanatate Animala Bucuresti a confirmat, duminica dimineata, doua...
Ploile au intarziat desfasurarea lucrarilor agricole in Buzau
Ploile au intarziat desfasurarea lucrarilor agricole in Buzau
Reprezentantii Directiei Agricole Buzau au anuntat recent ca lucrarile agricole la nivelul judetului...
Buzau: Sapte produse traditionale din zona Plescoi au fost atestate la nivel national
Buzau: Sapte produse traditionale din zona Plescoi au fost atestate la nivel national
Sapte noi produse traditionale specifice Buzaului, indeosebi zonei Plescoi,au fost recent atestate,...
Marile supermarketuri au raspuns agresiv acuzatiilor ca nu vand fructe si legume romanesti
Marile supermarketuri au raspuns agresiv acuzatiilor ca nu vand fructe si legume romanesti
Ca isi sustin interesele, e normal sa fie asa. Si iata ca Asociatia Marilor Retele Comerciale din...

Ultima ora

Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
In ciuda depasirii termenelor anuntate de seful MADR, noutatile legate de liniile de finantare nu...
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Proiectul de buget a fost aprobat cu 27 de voturi "pentru" si 16 "impotriva"....
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Ministrul Florin Barbu participa astazi, 27 ianuarie, la prima reuniune a Consiliului AgriFish...
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
In ceea ce priveste vanzarea animalelor, in prima partea lucrurile pareau bune, cu preturi...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton