Staţiunea de cercetare legumicolă Buzău a elaborat un portofoliu de 40 de creaţii specifice româneşti care acoperă majoritatea speciilor de legume pe care le multiplică pentru producătorii autohtoni şi străini. "Legumele româneşti sunt mai gustoase şi mai sănătoase, sunt produse pe terenuri mai puţin tratate cu produse chimice, în ameliorare. Refuzăm ideea de a produce legume cu rezistenţă mare la păstrare, deoarece consumatorii ştiu că hibrizii străini au foarte multe substanţe uscate şi sunt lignificate în interior, iar cercetătorii noştri şi-au propus să nu realizeze în ameliorare asemenea soiuri", a declarat, pentru Agerpres, directorul staţiunii, Iulia Ştefănescu.
Staţiunea de la Buzău este "singura unitate de multiplicare, celelalte au dispărut prin dispariţia terenurilor, în condiţiile în care producerea de seminţe se mai realiza în staţiunile legumicole Bacău, Iernut şi Institutul naţional de la Vidra. De asemenea, staţiunea buzoiană are un portofoliu complet, format în mare parte din creaţii ale cercetătorilor locali, începând cu tomatele, ceapa, varza, castraveţii, pătrunjelul, morcovul, ţelina, spanac, fasole de grădină. Printre soiurile performante se numără tomatele Buzău 47, Buzău 22, Buzău 50, cu calităţi gustative deosebite. Creaţii mai noi sunt tomatele de industrializare Cristinica, tomatele tip prunişoară Darsirius, tomate tip cireaşă, Chery, dar şi hibridul timpuriu Siriana".
Totodată, cercetătorii au lansat ceapa roşie de Buzău, Savuros, cu calităţi gustative deosebite şi cu rezistenţă la păstrare peste iarnă, dar şi un nou soi de varză, renumita varză de Buzău, în trei variante - varza de Buzău, varza buzoiană şi Măgura. "Soiurile de varză sunt foarte căutate de gospodine şi patronii de pensiuni, au calităţi gustative deosebite, o fineţe a frunzelor specifică, cu o foaie foarte fină, numai bună la împachetat sarmale, dar din păcate nu putem satisface toate comenzile", a spus Iulia Ştefănescu. Ea a mai adăugat că soiurile româneşti sunt din ce în ce mai apreciate de gospodine, dar şi de bucătarii români sau străini.
Staţiunea de la Buzău este "singura unitate de multiplicare, celelalte au dispărut prin dispariţia terenurilor, în condiţiile în care producerea de seminţe se mai realiza în staţiunile legumicole Bacău, Iernut şi Institutul naţional de la Vidra. De asemenea, staţiunea buzoiană are un portofoliu complet, format în mare parte din creaţii ale cercetătorilor locali, începând cu tomatele, ceapa, varza, castraveţii, pătrunjelul, morcovul, ţelina, spanac, fasole de grădină. Printre soiurile performante se numără tomatele Buzău 47, Buzău 22, Buzău 50, cu calităţi gustative deosebite. Creaţii mai noi sunt tomatele de industrializare Cristinica, tomatele tip prunişoară Darsirius, tomate tip cireaşă, Chery, dar şi hibridul timpuriu Siriana".
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Totodată, cercetătorii au lansat ceapa roşie de Buzău, Savuros, cu calităţi gustative deosebite şi cu rezistenţă la păstrare peste iarnă, dar şi un nou soi de varză, renumita varză de Buzău, în trei variante - varza de Buzău, varza buzoiană şi Măgura. "Soiurile de varză sunt foarte căutate de gospodine şi patronii de pensiuni, au calităţi gustative deosebite, o fineţe a frunzelor specifică, cu o foaie foarte fină, numai bună la împachetat sarmale, dar din păcate nu putem satisface toate comenzile", a spus Iulia Ştefănescu. Ea a mai adăugat că soiurile româneşti sunt din ce în ce mai apreciate de gospodine, dar şi de bucătarii români sau străini.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News